natuurtuin 2Onder leiding van een natuurgids is er op zondag 28 oktober een rondleiding in de natuurtuin. De wandeling begint om 14.00 uur bij het Westpunt in het Westerpark en duurt ongeveer een uur. De wandeling is ook geschikt voor kinderen. Toegang tot de rondleiding is gratis.

Na een warm najaar wordt het nu langzamerhand kouder en de natuurtuin maakt zich klaar voor de winter. De dagen worden korter en in de Natuurtuin is het genieten geblazen van verkleurende bladeren. Tijdens de Natuurwerkdag op zaterdag 3 november wordt op een stukje insectenweide een ‘heuveltje’ gemaakt van leemhoudend zand. Dit is een leefmilieu speciaal voor insecten die op en in de bodem leven of die de bodem gebruiken voor het leggen van hun eitjes. Vrijwilligers die willen helpen kunnen zich hier melden.

natuurtuin 1Deelname aan de rondleiding is gratis, honden mogen niet mee in de tuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de tuin niet toegankelijk. Bij slecht weer gaat de wandeling alsnog door. Voor groepen en andere belangstellenden is tegen een kleine vergoeding mogelijk op andere dagen een rondleiding aan te vragen. Helpt u liever bij de werkzaamheden? Dat kan ook. Stuur dan een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. naar de Vrienden van de Natuurtuin. Voor meer nieuws kunt u naar de website van de Vrienden van de Natuurtuin.

-advertenties-

-goede doel-