thriller festivalZoetermeer staat van vrijdag 26 oktober tot en met zondag 4 november weer in het teken van het Nederlands Thrillerfestival. Het jaarlijkse festival vindt voor de 10e keer plaats. Verschillende scholen en andere organisaties organiseren verschillende culturele activiteiten.

Het Stadshart organiseert een Trick or Treat 4 Kids op vrijdag 26 oktober, gevolgd door een spectaculaire Halloween Walk en op zaterdag 27 oktober de Halloween Shopping Day,
met ‘scary discounts’. Bij de horeca staat het hele weekend veel griezeligs op het menu. De Thriller Lasershow op vrijdagavond 26 oktober op de Markt mag niet gemist worden. De show start op vrijdagavond direct na de Halloween Walk om 21.30 uur. Toegang is gratis.

Er kan gedanst en gegriezeld worden bij The Old Pal en Spetters. Kinépolis gaat de hele nacht van zaterdag 27 op zondag 28 oktober door met de Halloween Horror Show 2018. Kaarten voor deze show zijn hier verkrijgbaar.

Een groots Boekenfestival vindt plaats op zondag 28 oktober in het Stadstheater. Schrijver geven lezingen en er is een Boekenmarkt in de hal beneden. Wethouder Paalvast reikt deze middag om 14:30 uur de Gouden Vleermuis uit. Vertellersduo Dá Fhili bedenkt en vertelt een spannend verhaal. Om 16:00 uur worden in de VIP Stage van het Stadstheater de winnaars bekend gemaakt van de Scholieren Schrijfwedstrijd waar bijna 150 kinderen aan meedoen. Tot slot kan de jeugd zondagmiddag wandelen in en om het Stadstheater waar diverse spannende figuren rondwaren. Zij gaan graag met wie dat wil op de foto!

thrillerfestival CameoOp verschillende dagen wordt in het Picasso Lyceum de voorstelling “Skull Island” gepresenteerd en brengen leerlingen van het Erasmus College het spannende “Room 13” ten tonele. Er zijn filmvoorstellingen van Cameo en in het Stadstheater vind de Thrillermusical ‘Schuld’ plaats en kan men genieten van een ‘Dahldiner’. Tussen de gangen door worden de meest bizarre, spannende en grappige verhalen voor volwassenen verteld.

In het Forum is er een workshop ‘Spannend verhaal schrijven’ en week wordt afgesloten met de talkshow Boek&Meer met Annejet van der Zijl en Jo Simons. Meer informatie is te vinden op de website van het Nederlands Thrillerfestival.

-advertenties-

-goede doel-