pa castellumDe lezersvraag veiligheid in Palenstein leverde verschillende reacties op. De ene voelt zich er al jaren veilig en anderen juist niet. Volgens sommigen heeft Palenstein vooral een negatieve naam, een ander woont er al meer dan 30 jaar naar tevredenheid.

Nadat Hilbrand Nawijn vragen had gesteld in de gemeenteraad over de veiligheid in Palenstein, vroegen wij de Zoetermeerder of zij de wijk als veilig ervaren. 

Op de vraag: "Wat vind jij? Is de ophef in Palenstein overtrokken of voel jij je ook onveilig?" waren de reacties uiteenlopend. Volgens Erik heeft Palenstein al 40 jaar een negatieve naam. Vanessa voelt zich er prima en heeft er geen problemen mee om haar kinderen op straat te laten spelen. De 'hangjongeren' zegt ze gewoon gedag. Twee lezers gaven Vanessa een duimpje omhoog voor haar reactie.

Sheila denkt daar heel anders over. Zij schrijft: "Voel me altijd kriegel daar, maar soms ga ik na mijn werk ff snel een aanbieding halen. Maar wil zo snel mogelijk weg daar". De meeste lezers geven als reactie dat zij zich er onveilig voelen. Judith heeft er gewoond en is er een keer achtervolgd. Zij voelt zich er vooral in de avond onveilig.

Ricardo vindt de reacties overdreven, hij schrijft: "Wat een overtrokken reacties. Woon er al 33 jaar en voel me veilig Palenstein heeft de naam. Maar er gebeurt weinig. Wat er gebeurd is met Nawijn is niet goed te praten maar de wijk is veilig".

Ronnie is er kort en bondig over als hij schrijft: "stemmingsmakerij".

-advertenties-

-goede doel-