Zó Marijke van der MeerZó! Zoetermeer is bezorgd om een golf van vandalisme bij het MBO Rijnland aan de César Franckrode in Buytenwegh. Er is bij deze school al geruime tijd sprake van ernstig vandalisme en inbraken. Donderdagavond zou er weer sprake zijn van ingooien van ruiten en flinke schade in de school.

 

Zó! Zoetermeer vindt het verontrustend dat het blijkbaar maar niet lukt om de school goed te beschermen. En de omwonenden worden steeds ongeruster over de veiligheid in hun buurt. Marijke van der Meer (Zó! Zoetermeer) vraagt het college om meer maatregelen te nemen om de school te beschermen. Zo zou bijvoorbeeld cameratoezicht goed mogelijk zijn volgens de partij.

De stadsmarshall is uit Buytenwegh verdwenen, zijn taken worden overgenomen door de wijkregisseurs waarvan er meer worden aangesteld. Marijke van der Meer: “Wij hebben de indruk dat er momenteel een ‘gat’ is. De stadsmarshall is uit Buytenwegh vertrokken terwijl het aantal wijkregisseurs nog niet is uitgebreid.” Een tijdelijke terugkeer van de stadsmarshall zou volgens Van der Meer kunnen helpen.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-