pa vo stedelijkcollege 2Het Atrium en het Stedelijk College gaan met ingang van volgend schooljaar grondig veranderen. De scholen kiezen voor een nieuwe richting, met beroepsgericht onderwijs in één gebouw en de mavo, of vmbo –tl in een apart gebouw.

Het gebouw van het Atrium, momenteel het onderkomen van het Praktijkonderwijs, wordt omgevormd tot een moderne school voor uitsluitend mavoleerlingen. Deze school gaat MAVO Zoetermeer  heten. De leerlingen van het Praktijkonderwijs verhuizen naar het gebouw van het Stedelijk College waar ze verder gaan onder de naam Beroepscollege Zoetermeer Praktijk.

 

Beroepscollege Zoetermeer

Het Beroepscollege Zoetermeer, gevestigd aan het Van Doornenplantsoen, zal bestaan uit Beroepscollege Zoetermeer VMBO, met leerlingen die vmbo basis of kader volgen, en Beroepscollege Zoetermeer Praktijk. Volgens Reenalda gaan beide opleidingen elkaar versterken doordat ze in hetzelfde gebouw gevestigd worden: “Docenten van het praktijkonderwijs geven hun kennis van coaching en begeleiding door aan vmbo-docenten, terwijl het VMBO haar moderne praktijklokalen en actuele vakkennis deelt met Praktijk. Bovendien bieden beide scholen LWOO. Ook hierin versterken ze elkaar.” Beide scholen houden wel hun eigen karakter. Zo krijgt elke school een eigen ingang en plek in het gebouw. “Onze praktijkleerlingen hebben behoefte aan overzicht en veiligheid. Die blijven we hen hiermee bieden. Tegelijkertijd weten we dat de verhuizing naar dit  grotere pand met meer voorzieningen een extra motivatie is voor deze leerlingen.”

De leerlingen die TL volgen aan het Stedelijk College, kunnen vanaf de zomervakantie naar de MAVO Zoetermeer, gevestigd aan de Dr. J. W. Paltelaan. Het betreft een categorale mavo: in het gebouw zitten alleen mavoleerlingen. Dit is uniek voor Zoetermeer en geeft leerlingen een veilige omgeving waar ze zich kunnen ontwikkelen op een manier die bij hen past.

Het bestuur van het openbaar voortgezet onderwijs, de SSVOZ, koos voor deze nieuwe structuur om zo een duidelijker onderscheid te maken tussen de praktische doeners op het Beroepscollege en de meer theoretische leerlingen van de mavo.

-advertenties-

-goede doel-