balijbos wandelrouteZoetermeerders konden moeilijk kiezen in onze lezersvraag of Zoetermeer meer rust en groen of meer dynamiek zou moeten krijgen. De gemeente onderzoekt op dit moment wat Zoetermeerders willen, aan de hand van keuze stellingen.


DorpsstraatDe meeste lezers kiezen juist voor een goede balans tussen deze twee uitersten. Christiane: “Ik vind de rust heerlijk in Zoetermeer. De events die worden gepland vind ik super en iedereen doet mee. Zolang er balans is ben ik blij. Zoals het nu is vind ik het erg leuk.” Gerrie sluit zich daar helemaal bij aan: “Rust, groen en soms wat vertier, mensen ontmoeten”.
Liselotte kiest duidelijk voor het groen: “groen, en rust, minder mensen ?”. Ook van Hanne mag het wel wat groener: “Groen en rust! Mooie plantenbakken die gelijk zitplek zijn, zoals bijvoorbeeld in Alphen staan!”

Evenementen vindt iedereen leuk, lezers dragen dan ook ideeën aan voor leuke evenementen die zij graag in de stad zouden zien, zoals een kerstmarkt en vaker Zondag in’t Park. De meningen zijn wel verdeeld over het uitbreiden van het winkelaanbod, van “Natuurlijk niet nog meer winkels”( Elène) tot “Geef mij nog maar heel wat winkels erbij” (Chantal).

 

-advertenties-

-goede doel-