byrd OudeKerkZoetermeerHet bekende William Byrd Vocaal Ensemble komt 16 november naar Zoetermeer met een kleurrijk Romantisch programma. Het Leidse Ensemble, onder leiding van Nico van der Meel, speelt meerdere stukken in samenwerking met de Franse pianist Jean-Baptiste Milon.

In de Romantiek van de 19e en begin 20e eeuw leeft er bij componisten een grote interesse in het exotische. In zijn komende concertreeks bezingt het Leidse William Byrd Vocaal Ensemble hiervan een aantal voorbeelden. Het concert begint om 20:15 uur en wordt opgevoerd in de Oude Kerk, aan de Dorpsstraat 59. Verschillende stukken worden opgevoerd. Alle stukken zijn zeer expressieve muziek, waarvan veel met pianobegeleiding. In die zin is het een echt 'Lied'-programma. Het laatste wordt nog eens onderstreept door de samenwerking met de Franse pianist Jean-Baptiste Milon, die vooral bekend is als liedbegeleider.

Zo raken de Engelse Edward Elgar en zijn vrouw Alice tijdens een vakantie in Beieren zeer gecharmeerd van locale volksliederen, het dansen en de dorpjes. Het brengt Alice aan het dichten en Edward zet de teksten op muziek. Een reis naar Hongarije inspireert Brahms tot zijn 'Vier Zigeunerlieder'. En Bartók, die altijd al grote interesse toonde in volksmuziek, schrijft zijn 'Four Slovak Songs' na een trip naar Tjechoslowakije. Henk Badings laat zich inspireren door de Franse bard Théodore Botrel, die tijdens de Eerste Wereldoorlog furore maakte met zijn eigen gezongen teksten. In onder andere de 'Wasserfee' van Rheinberger komt de sprookjeswereld tot leven.

Kaarten: € 15,- aan de zaal

 

oude kerk

Orgelplus concert in Oude Kerk Zoetermeer

Zaterdagavond 17 november zal er weer een orgel-plus concert worden gegeven door organist Ronald de Jong op het monumentale Lohman-orgel uit 1838 in de Oude Kerk in Zoetermeer. Medewerking zal worden verleend door Maurice van Dijk (trompet). Op het programma staan werken van o.a R. Heath , J. Clarke, G. Faure,J. B. Buterne, A. Hollins en L. Vierne.
De kerkzaal is open vanaf 19:30 uur. Er staat dan een kopje koffie of thee voor u klaar. Voorafgaand aan het concert wordt een toelichting op het programma gegeven door de musici.

Toegangsprijzen:
t/m 17 jaar: gratis
18 t/m 64 jaar: € 10
65 jaar en ouder: € 7
korting voor SCOKZ donateurs
kaartverkoop bij de entree

-advertenties-

-goede doel-