Dag van de Mantelzorg ZMeer wethouder ter LaakAfgelopen zaterdag 10 november hebben we in Zoetermeer de Dag van de Mantelzorg gevierd in het Stadstheater Zoetermeer. Dé dag waarop mantelzorgers even in het zonnetje gezet worden voor de zorg die zij hebben en het werk dat zij doen.

Dag van de Mantelzorg Zmeer 2018Zo’n 160 Zoetermeerse mantelzorg waren naar het STAGE theatercafé gekomen om deze bijzondere dag bij te wonen. Wethouder Ingeborg ter Laak sprak de mantelzorgers uit het hart toe en benadrukte hoe belangrijk het werk is wat zij doen en dat ontspanning daarbij belangrijk is om zelf ook in balans te blijven.

Pubquiz hilarisch en verbindend
Na het officiële gedeelte ging de Pubquiz van start. Op humoristische wijze werden de mantelzorgers door de Pubquiz-masters aan de tand gevoeld . Verschillende rondes passeerden de revue zoals de culinaire ronde, de dierenronde en de muziekronde waarbij vele mantelzorgers uit volle borst meezongen. Sommige vragen zorgden voor een hoop hilariteit want wie had nou gedacht dat het antwoord op de vraag wat de meest voorkomende vogel ter wereld is gewoon de kip was!
Nadat de strijd gestreden was en de letterlijke ‘poedelprijs’ uitgereikt was werden de winnende teams naar voren geroepen. Om beurten werd het 3e, 2e en 1e team ‘gehuldigd’ en namen zij trots de medailles en beker in ontvangst.
Wat op deze meer dan geslaagde middag vooral ook mooi was om te zien is dat er tussendoor genoeg tijd was om met andere mantelzorgers te praten, en te zien hoe snel er een leuke band en gezellige sfeer ontstond ook al kende men elkaar vooraf niet. Na afloop van het spektakel kregen alle mantelzorgers het mantelzorgblad en het ‘Hart voor mantelzorg’, een hartvormige handenwarmer mee naar huis.

-advertenties-

-goede doel-