v doornenplantsoen  Van Tuyllpark 
 Van Doornenplantsoen  Van Tuyllpark

De gemeenteraad spreekt vanavond over de mogelijke locaties van het nieuwe zwembad in Zoetermeer, volgende week wordt de beslissing genomen. Er zijn twee locaties als grote kanshebber uit het onderzoek gekomen: het Van Tuyllpark en het Van Doornenplantsoen.

Op verzoek van het Zoetermeerse college zijn 16 locaties in Zoetermeer onderzocht, de twee locaties aan het Van Tuyllpark en het Van Doornenplantsoen kwamen daarbij als meest geschikt naar voren. Uit onze lezersvraag, begin oktober, bleek dat het Zoetermeerse publiek een voorkeur heeft voor het Van Tuyllpark, al waren er ook lezers die het niet uitmaakten waar het bad zou komen ‘als het er maar komt’.

De locaties zijn onderzocht op basis van diverse criteria, zoals bereikbaarheid, parkeergelegenheid en afstand tot woningen. Als de raad volgende week een keuze maakt tussen één van de twee locaties die nu voorgesteld worden, zou in de zomer van 2019 een besluit over de bouw kunnen worden genomen.

Meer zwemwater

In beide gevallen zal zwembad De Driesprong sluiten, de verenigingen die hier gebruik maken van het zwemwater zullen terecht kunnen in het nieuwe zwembad. Voor de fitness, gymzalen en de verenigingen die daar nu gebruik van maken wordt nog naar een oplossing gezocht. Er komt in ieder geval veel meer zwemwater bij: "Het nieuw te bouwen zwembad zal een heel stuk groter worden dan De Driesprong, zodat er naast het gebruik door de verenigingen nog ruim zwemwater voor recreatief gebruik over blijft", aldus wethouder Ingeborg ter Laak.

-advertenties-

-goede doel-