20181119 1579In de commissievergadering werd maandagavond  een duidelijke voorkeur uitgesproken voor de locatie van het nieuwe Zoetermeerse zwembad. Wat de raads- en commissieleden betreft komt dit zwembad in het Van Tuyllpark.

Een officieel besluit is nog niet genomen, de raad kiest maandag 26 november tussen het Van Tuyllpark en het Van Doornenplantsoen als definitieve locatie voor het nieuw te bouwen zwembad. In de commissievergadering werd wel, door bijna alle partijen, een duidelijke voorkeur voor het Van Tuyllpark uitgesproken.

De raads- en commissieleden hebben vorige week bij beide locaties een kijkje genomen om te beoordelen hoe de situatie er ter plekke is. In het debat werd al snel duidelijk dat de partijen hun voorkeur uitspraken voor het Van Tuyllpark. De ligging in het Van Tuyllpark heeft voordelen omdat er volop ruimte is en het complex is goed bereikbaar per auto en fiets. De bereikbaarheid met openbaar vervoer is nu nog minder, maar zal verbeteren als volgend jaar het Randstadrailstation nabij het park geopend wordt.

Enkel het CDA heeft de voorkeur voor het Van Doornenplantsoen, zij vinden de centrale ligging belangrijk om veel bezoekers te trekken voor het nieuwe zwembad en maken zich zorgen over de sociale omgeving. In het Van Tuyllpark zou woningbouw de sociale veiligheid wel verhogen, een zwembad niet. Wel noemde Weekenstroo, raadslid CDA, de zorgen over de toegangswegen en parkeergelegenheid rondom het Van Doornenplantsoen.

 

Van TuyllparkLocatie Van Tuyllpark

De locatie aan het Van Tuyllpark bevindt zich op de voormalige voetbalvelden van DSO. Het is nog niet duidelijk waar het zwembad precies zou komen, het terrein is 6 voetbalvelden groot. De gemeente is eigenaar van de grond, dit brengt dus geen extra kosten met zich mee. 

Zodra het nieuwe zwembad is opgeleverd, wordt De Driesprong gesloopt. Dit complex met zwembad en sporthal is inmiddels 54 jaar uit, aldus wethouder Ter Laak, en opknappen is niet rendabel.Het is nog niet duidelijk waar een vervanging komt voor de sporthal van De Driesprong, dit wordt later pas besproken.

 

Van Tuyllpark is logische keuze

Voordat het debat begon kreeg de voorzitter van korfbalvereniging Phoenix, Jan Beunder, het woord. Phoenix heeft nu zijn clubgebouw en velden op de plek waar mogelijk het zwembad zou komen, aan het Van Doornenplantsoen. De kunstgrasvelden worden op dit moment geheel vernieuwd en de vereniging is zeer tevreden met de locatie waar zij al jaren gebruik van maken. Beunder: “De meest logische keuze voor het nieuwe zwembad is het Van Tuyll Sportpark. Niet alleen vanwege de verhuiskosten van Phoenix, maar ook vanwege de infrastructuur en parkeergelegenheid. Wij hopen dat de Raad volgende week een wijs besluit neemt, maar in ieder geval een einde maakt aan de onzekerheid voor de verenigingen aan het Van Doornenplantsoen en in de Driesprong!”

-advertenties-

-goede doel-