image008Agnes van Kuijen- Cornelis kwam maandagavond nietsvermoedend als commissielid naar de vergaderzaal. Toen zij veel familie en bekenden op de tribune zag plaatsnemen begon ze zich al af te vragen wat er aan de hand zou zijn. Burgemeester Aptroot maakte al snel duidelijk dat het hier om iets bijzonders ging.

Burgemeester Aptroot vertelde de aanwezigen dat Agnes van Kuijen- Cornelis bijzonder actief is in Zoetermeer: “Zij kent alles en iedereen! Agnes wordt in de hele stad herkend en staat midden in de samenleving” Agnes heeft zich de afgelopen jaren op bijzondere wijze ingezet voor de Zoetermeerse samenleving. Van 1984 tot 2010 heeft mevrouw Van Kuijen- Cornelis zich ingezet voor het bestuur van D66. Als bestuurslid, commissielid en raadslid voor D66 heeft zij zich ingezet voor het onderwijs, jeugd en de Wmo. Mevrouw Van Kuijen- Cornelis is nog altijd actief als commissielid.

image009  image012 

Naast haar werk voor D66 heeft zij zich van 1991 tot 1994 ingezet als voorzitter van de stichting VluchtelingenWerk Zoetermeer en vanaf 1999 nam mevrouw Van Kuijen- Cornelis gedurende vijf jaar het voorzitterschap voor haar rekening van de Cliëntenraad van het LangeLand Ziekenhuis.
Burgemeester Aptroot: “Er zijn vele woorden om Agnes te omschrijven, zoals warm, sociaal, vriendelijk, betrokken en een beetje eigenwijs, wat zeker geen slechte eigenschap is! Zorgvuldig en onvermoeibaar zet jij je in voor de stad en haar mensen. Altijd bereid om klussen te klaren en te helpen”.

 

Mevrouw Van Kuijen- Cornelis werd in de volle commissiezaal benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau, burgemeester Aptroot speldde haar met veel plezier de bijbehorende onderscheiding, het lintje, op.

-advertenties-

-goede doel-