Matthijs Biewenga en gezinAfgelopen vrijdag heeft dominee Matthijs Biewenga uit Mussel met volle overtuiging ja gezegd om de nieuwe predikant te worden van Het Kompas, ter vervulling van de vacature die ontstaan is na het vertrek van Gertjan Oosterhuis vorig jaar.

Naar verwachting zal de nieuwe predikant het komend voorjaar aan de slag gaan in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) aan het Piet Heinplein in Zoetermeer. Vanuit de kerkelijke gemeente is zeer enthousiast gereageerd, dat Matthijs heeft gekozen voor Zoetermeer, zeker daar er ook interesse was uit Waddinxveen. Belangrijke redenen om voor Zoetermeer te kiezen zijn de warmte, de waardering en het vertrouwen dat is uitgesproken door de gemeente. Daarbij is er ook een verlangen, een droom, om als gemeente dienstbaar en zichtbaar te zijn in de stad. “Dit past bij mij, omdat ik graag dicht bij de mensen sta”, aldus Matthijs.
Matthijs is 33 jaar en getrouwd met Mirjam. Zij hebben 3 kinderen en een 4e is op komst. Hij heeft, voordat hij theologie ging studeren, eerst de PABO met succes afgerond. Hij ziet zichzelf als betrokken, rustig en empathisch met een hart voor jongeren en bewogen naar de wereld.


Het Kompas is de naam van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) in Zoetermeer. Elke zondag zijn er diensten om 9.30 uur en 16.30 uur. ’s Ochtends in het eigen kerkgebouw en ’s middags afwisselend in dit gebouw of het gebouw van Samenwerkingsgemeente De Lichtzijde, waarmee de middagdiensten worden georganiseerd. Meer informatie is te vinden op http://fb.me/kompaszoetermeer.

-advertenties-

-goede doel-