motie vngDe motie van de gemeenten Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg voor meer structureel geld voor jeugdzorg is woensdag niet aangenomen door de VNG, tijdens de algemene ledenvergadering Vereniging Nederlandse Gemeenten. In de motie werd gevraagd om structurele compensatie voor de jeugdzorg.

Vrijwel elke gemeente in Nederland komt geld tekort op de jeugdzorg, sinds dit door het Rijk is overgedragen aan de gemeenten. Minister Hugo de Jonge wil de gemeenten nu, verdeeld over drie jaar, een miljard euro extra geven om zo de grootste tekorten in de jeugdhulp op te vangen. Veel gemeenten vinden dit onvoldoende. Toch steunde maar 25% van de stemmen de motie, waarschijnlijk uit angst dat als zij nu de toegezegde hulp weigeren, met lege handen achter blijven.


Wethouder Marc Rosier sprak de vergadering toe vanaf het podium om de motie toe te lichten. Desondanks is wethouder Groeneveld toch tevreden: "We hebben ons best gedaan, zijn schor van het praten met heel veel gemeenten en wethouder Marc Rosier deed het geweldig op het podium! Het signaal is volkomen helder doorgekomen."

 

Foto: Facebook Jakobien Groeneveld

-advertenties-

-goede doel-