Frank Schoonbeek D66De gemeente Zoetermeer gaat het proces van de inning van de gemeentelijke belastingen aanpassen. Dit betekent dat de belastingbetaler in Zoetermeer voortaan eerst een kosteloze herinnering ontvangt, voordat er een aanmaning (met kosten) wordt verzonden.


Naar aanleiding van schriftelijke vragen van de fractie van D66 in oktober 2019 heeft de gemeente onderzoek gedaan naar de mogelijkheden en met succes. Raadslid Frank Schoonbeek: “We zijn blij dat de eerste herinnering voor betaling van gemeentelijke belastingen nu zonder boete is. Iedereen kan wel eens factuur over het hoofd zien of vergeten te betalen. Met deze aanpassing laten we ook zien dat we uitgaan van de goede bedoelingen van onze inwoners.”

Van de 55.000 aanslagen die worden verstuurd door de gemeente, wordt in 7.000 gevallen niet op tijd betaald. Het grootste deel van de belastingplichtigen (ongeveer 35.000) betaalt via automatische incasso. Een kwart van de mensen die ervoor kiezen zelf het bedrag over te maken betaalt pas in de laatste week voor de vervaldatum van de aanslag.
De gemeente probeert mensen die problemen hebben met het betalen van de aanslag te ondersteunen door een folder over kwijtschelding toe te voegen aan de aanslag. Zo kunnen zij snel vinden of zij eventueel in aanmerking komen voor kwijtschelding en hoe dat in zijn werk gaat.

Foto: Raadslid Frank Schoonbeek

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-