20140406- MG 0895

De start van het nieuwe speelseizoen is aanstaande voor honk- en softbalvereniging Birds Zoetermeer. De officiële openingshandeling werd zondagmiddag 6 april door de burgemeester van Zoetermeer, de heer C. Aptroot, verricht. Door het werpen van de eerste wedstrijdbal werd dit een feit. Een hele eer, vinden ze bij ‘Birds’. “Veel wedstrijdplezier en een mooi seizoen”, wenste de burgemeester. De wens om van Zoetermeer een sportstad te maken was een mooie oproep aan heel sportend Zoetermeer.

20140406- MG 0880Voorafgaand aan dit speciale moment werd een spectaculair defilé gehouden. De opkomst van alle teams in oranje met blauw vormden een mooi schouwspel. Duidelijk was te zien dat de vereniging breed is vertegenwoordigd, van zeer jong tot ouder en meisjes en jongens. De Birds zijn terecht trots op hun ongeveer 220 tellende leden aantal.

De nieuwe voorzitter, Wilbert Vollebregt, verwelkomde niet alleen de burgemeester, maar ook de vorige voorzitter, Bram Schinkelshoek, die gelukkig in goede gezondheid op het veld aanwezig was. Bram werd bedankt voor zijn inzet in de afgelopen twee jaar, waarbij hij een nieuwe richting voor Birds had ingezet en waarvan de resultaten al flink zichtbaar zijn. Mede door zijn inbreng (en die van penningmeester Krijn) kreeg de kantine al een schitterende facelift, zowel van binnen als van buiten.

Na de officiële handelingen werd overgegaan tot de jeugd-sponsoractie, waarbij een gedeelte van de opbrengst naar Mascha's Droomfeest (www.hetdroomfeest.nl ) wordt geschonken. De kinderen renden alsof hun leven er van af hing en gooiden zo hard als zij konden, waarbij de geworpen snelheid werd gemeten met de speedgun.

Inmiddels was Dames 1 aan de warming up voor hun eerste competitie- ‘dubbel’ begonnen tegen het Hoofddorpse Pirates. Uiteindelijk werden daar de punten verdeeld: 1 gewonnen en 1 verloren wedstrijd, maar de eerste punten zijn binnen.

20140406- MG 0881 20140406- MG 0888

Op het hoofdveld speelde de equipe Heren 1van Ron Steward de laatste oefenwedstrijd tegen het Goudse Braves. Ook die werd gewonnen (16-10), hetgeen nog wat belooft voor de rest van het seizoen.

 

Foto's: André Bijkerk, andrebijkerk.nl/#/birds

-advertenties-

-goede doel-