2014-04-05

De spelers van DWO staan na een 5-1 nederlaag bij Roodenburg weer met beide benen op de grond. Vooraf was bekend dat DWO de punten in Leiden niet cadeau zouden krijgen. Maar effectiviteit bij de tegenstanders zorgde ervoor dat DWO de grootste nederlaag dit seizoen moest incasseren. Gezien de kansen die DWO zelf creëerde maar niet verzilverde was de uitslag uiteindelijk geflatteerd.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd had Roodenburg het beste van het spel. Door schorsingen en blessures moest DWO-trainer Eki Korte zijn verdediging deze wedstrijd weer op drie plaatsen aanpassen. Na vijf minuten spelen kreeg Roodenburg een grote mogelijkheid toen de DWO-verdediging een voorzet van de Leidenaren niet wist weg te werken. Slechts vijf minuten later zat de verdediging van DWO er weer naast en kon Roodenburg aanvaller Abdel Elbaroudi de bal via de paal het DWO doel inschieten. Na deze achterstand keerde de wedstrijd en kreeg DWO mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. In de 20e minuut van de wedstrijd schoot Wouter van Ginkel op de lat en ook daarna werd de druk op de Roodenburg-doelman Mike Smit opgevoerd. Tien minuten voor het rustsignaal kreeg Van Ginkel weer een goede mogelijkheid na een uitstekende voorzet van Dane van der Burg, maar zijn schot ging rakelings langs het doel van Roodenburg. Nadat scheidsrechter Maurits een korte bierpauze had ingelast werd een afstandsschot van Danny Hoogduin net door Smit uit het doel getikt. Terwijl in de slotfase van de eerste helft een schot van Marko Grootveld voorlangs het doel van de Leidenaren verdween en Van Ginkel weer de paal raakte, kreeg Roodenburg-aanvaller Mark Bok uit het niets de mogelijkheid om de DWO verdediging voor de tweede keer te passeren en mocht zijn elftal met een comfortabele 2-0 voorsprong gaan rusten.

De tweede helft van de wedstrijd werd voor de spelers van DWO geen voortzetting van de goede eerste helft. Na vijf minuten spelen werd een voorzet van Roodenburg volledig verkeerd door de verdediging van DWO ingeschat en konden de Leidenaren op eenvoudige wijze op een 3-0 voorsprong komen. Met het inzetten van twee extra aanvallers probeerde trainer Korte de druk op het doel van de Leidenaren te verhogen, hetgeen de verzwakte verdediging van DWO nog kwetsbaarder maakte. Zoals scheidsrechter Maurits na afloop zelf toegaf ook een fout te kunnen maken, werd een zuiver doelpunt van DWO door hem onterecht afgekeurd. Daarna in de 75e minuut kon Danny Hoogduin voor DWO toch de 3-1 binnenschieten. DWO probeerde door vol op de aanval te spelen nog één punt uit Leiden mee te nemen, maar het voetballend vermogen bij DWO verdween totaal en alle lange ballen werden op eenvoudige wijze door de Roodenburgers weggewerkt. Zeer opvallend in deze verhitte wedstrijd was dat de scheidsrechter geen enkele kaart wist te trekken. Terwijl er buiten het veld soms meer te beleven was dan binnen het veld, mochten de Leidenaren in blessuretijd nog twee keer de verzwakte verdediging van DWO passeren, hetgeen door hen werd gevierd als het winnen van een wereldbeker.

Aanstaande zaterdag speelt DWO thuis om 14:30 uur de derby tegen dorpsgenoot Oosterheem. Voor DWO weer een moeilijke wedstrijd in de race om een eventueel kampioenschap.