raftendutchwaterdreams1

Bij Dutch Water Dreams in Zoetermeer volgen jaarlijks 160 stagiaires een raftopleiding. De MBO-leerlingen zijn de afgelopen twee weken klaargestoomd als raftguide en kunnen nu bezoekers veilig de wildwaterbaan af begeleiden.

raftopleidingDe scholieren van CIOS en andere opleidingen in sport en bewegen gaan, na het behalen van het internationaal erkende raftdiploma, verspreid over het jaar aan de slag bij de wildwaterattractie. In raftboten varen ze met hele families, groepen vrijgezellenfeesten en bedrijfsuitjes de 300 meter lange wildwaterbaan af. “Leerlingen ontwikkelen bij Dutch Water Dreams competenties en inzichten die ze in andere sporten ook goed kunnen gebruiken. Het is mooi om ze te zien groeien in hun ontwikkeling, ze leren hier goed samenwerken en leidinggeven,” vertelt Troy Corsen, docent aan het Helicon College.

Opvallend is dat een plat land als Nederland zo’n groot aantal gecertificeerde gidsen gespecialiseerd in raften weet te produceren. Raften is een basisonderdeel van de opleiding voor leerlingen die de studierichting buitensport en watersport hebben gekozen. Veel Nederlandse outdoorbedrijven werken over de grens, dus het raftingcertificaat komt de leerlingen in hun latere carrière vaak van pas.

-advertenties-

-goede doel-