ayers rock prijs

Ayers Rock heeft de titel 'Klimhal/boulderhal 2014 van Nederland' in de wacht gesleept. Ayers Rock kreeg de meeste stemmen van de bezoekers en trok daarmee aan het langste eind. De Zoetermeerse klimhal heeft de titel ook gewonnen in 2011.

Directeur Peter Hofstra nam vol trots de prachtige award in ontvangst tijdens deze vierde editie van de Bergsportawards. Deze awards worden jaarlijks uitgereikt door de Koninklijke Nederlandse Klim en Bergsport Vereniging (NKBV).

De reden dat Ayers Rock het grootste aantal stemmen heeft behaald is volgens Peter Hofstra te wijden aan de unieke locatie en de kracht van social media zoals Twitter en Facebook.

Winnaars

Er werden in totaal vijf awards uitgereikt. De categorieën en bijbehorende winnaars waren het klimcentrum van Nederland 2014 (Ayers Rock), de meest getalenteerde jeugdklimmer (Julia van den Goor), meest spraakmakende sportklimprestatie (Nikki van Bergen), leukste bergswandelbestemming (Belgische Ardennen) duurzaamheids project (Envirotrek Clean up Series van Respect the Mountains) en meest spraakmakende alpiene beklimming (William van Meegdenburg en Roeland van Oss).

-advertenties-

-goede doel-