marit scoortHet eerste vrouwenteam van zaalvoetbalvereniging Mazzelstars heeft afgelopen woensdag 9 april op zinderende wijze de halve finale weten te winnen. In Leiden waren de Zoetermeerse dames in een strafschoppenreeks koelbloediger dan de gevreesde tegenstander Lugdunum Vrouwen 1 uit Leiden.

De wedstrijd stond bol van de zenuwen. Pas in de tweede helft kwamen de Leidse dames op een verdiende 1-0 voorsprong. Het leek wel alsof Mazzelstars dit nodig had want vanaf dat moment werd met lef, passie en inzet gevoetbald. Een mooie rush van Paulien Otter belande nét niet in het goal. Als een duveltje uit een doosje was daar gelukkig Mariëtte van Munster om de goede actie succesvol af te ronden en de 1-1 binnen te knallen!

Hierna wilde geen van beide ploegen de kans lopen in de laatste 5 minuten uit het toernooi gegooid te worden. En dus konden de speelsters en het massaal toegestroomde publiek zich opmaken voor de penalty's.

De eerste penalty van Lugdunum werd vlekkeloos ingeschoten. Maar ook Marit Faber van Mazzelstars weet te scoren: 1-1. Ook Kirsten van Oosterzee en Josine Elenbaas weten te scoren en keepster Margot Eerhart stopt drie maal een penalty van Lugdunum voordat Mariëtte van Munster met de beslissende penalty Mazzelstars naar de bekerfinale schiet!

mazzelstars winnende jet
  Het winnende punt voor Mazzelstars

En zo belandt het vriendinnenelftal dat dit jaar promoveerde naar de Hoofdklasse in de bekerfinale. Op maandag 12 mei vind deze plaats in de Margriethal in Schiedam. De tijd en tegenstander zijn nog niet bekend.