ED35989-ed-1-web

Maandag 21 april op tweede paasdag mag de Zoetermeerse tafeltennisploeg voor het eerst aantreden in de play offs. Door de koppositie in de eredivisie was Enjoy & Deploy Taverzo vrijgesteld van de kwartfinales. Tegenstander voor de halve finale moest komen uit de wedstrijd tussen Wijzenbeek Westa en TTV Hilversum afgelopen zondag. Alle ogen waren gericht op de Limburgse ploeg van Westa. Al jaren de grote concurrent voor het team uit Zoetermeer. Dat bleek onlangs bij de bekerfinale waarin Enjoy & Deploy Taverzo nipt wist te winnen van Westa. De Limburgers begonnen zondag hun thuiswedstrijd met een comfortabele voorsprong uit de eerste wedstrijd met 4-2. Toen ook Cosmin Stan zijn eerste wedstrijd voor Westa won, stond niks een halve finale tegen Taverzo nog in de weg, zo leek het.

Niks bleek minder waar. Hilversum won alle daaropvolgende wedstrijden en heeft met de 1-4 overwinning daarmee over twee wedstrijden met 6-5 gewonnen. Andermaal weer een bewijs dat de winst pas binnen is als ook echt het beslissende punt is geslagen.

Jelle Goossens vanuit Hilversum: “Hilversum heeft een brede groep aan spelers in de landelijke competitie, als grootste club van Nederland draaien we al een tijd mee op de verschillende landelijke niveaus. Toch blijft het eerste team ook de club zelf in het debuutjaar in de eredivisie verrassen. Nu Hilversum zo’n mooie prestatie heeft neergezet tegen Westa zou het mooi zijn als we ook vol het gevecht aangaan tegen Enjoy & Deploy Taverzo. Noodgedwongen zullen we de eerste wedstrijd niet met de vaste 3 basisspelers kunnen aantreden.”

Klein voordeel voor het Zoetermeerse thuispubliek van de verrassende wending afgelopen weekend is de korte reisafstand naar Hilversum. In 2014 speelde de ploeg nog geen één keer thuis en de tweede paasdag is een mooie kans om de ploeg in de beslissende fase aan het werk te zien tegen de verrassing van dit seizoen ttv Hilversum. In de reguliere competitie werd tot twee keer toe ruim gewonnen zonder tegenpunt, toch waren er telkens kleine kansjes voor de tegenstander en bij de beker werd één van de kansjes ook met duidelijke cijfers verzilverd. Het blijft dus gewoon oppassen en steun van de Zoetermeerse aanhang is dan ook zeker welkom in het altijd sfeervolle clubgebouw van Hilversum.

 

Foto: Elsbeth Parmentier

-advertenties-

-goede doel-