sportweek-spandoekMariëtte van Leeuwen, wethouder Sport, geeft op zaterdag 19 april om 12.00 uur op feestelijke wijze het startschot voor een week lang sporten en bewegen. Zij doet dit bij een dance-act op de muziek van ’Ik neem je mee’ van Gers Pardoel, door dansschool Devotion. Plaats van handeling is de inmiddels traditionele sport- en zorgmarkt op het Stadhuisplein.

De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat een week lang in Nederland sporten in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. Dit jaar doet een recordaantal van 194 gemeenten mee.

De gemeente Zoetermeer en een aantal sport- en leisureaanbieders grijpen ook nu weer dit evenement met beide handen aan om met diverse activiteiten sport op een aantrekkelijke manier onder de aandacht van de inwoners van Zoetermeer te brengen. Deze aanbieders zijn Ayers Rock, SnowWorld & SnowWorldfitness, Move4life, Dutch Water Dreams, Zoetermeer Dichtbij, ROC ID College, McDonald's Zoetermeer, Attractiecentrum Zoetermeer.

Sport- en zorgmarkt

Ruim dertig sportaanbieders uit Zoetermeer staan zaterdag 19 april van 11.00 tot 17.00 uur op de sport- en zorgmarkt op het Stadhuisplein. Bezoekers kunnen zich bij de diverse stands laten informeren over de vele mogelijkheden op sportgebied en tegelijkertijd genieten van een aantrekkelijk programma op het podium midden op het plein. Dit varieert van karate tot volleybal en van body pump tot paaldansen. Ook later die week kunnen inwoners van Zoetermeer aan veel activiteiten deelnemen. Het aanbod staat op www.nationalesportweek.nl/sportactiviteiten/zoeken - bij 'uitgebreid zoeken' is de zoekterm Zoetermeer.

Heemloop

Bijzondere activiteit in de week is de Heemloop op woensdag 23 april, georganiseerd door de combinatiefunctionarissen van de gemeente, atletiekvereniging Ilion en de basisscholen in Oosterheem. Er is een 1 km loop met leuke hindernissen voor de jeugd (6-12 jaar) en een 5 km loop voor de andere leeftijden. De start/finish is op het Zanzibarplein (marktzone) en de loop vindt plaats door het Heempark en langs het Heemkanaal. Op het start- en finishterrein is bovendien van alles te beleven, denk aan een podium met muziek en deejay, geiten van de Weidemolen en kraampjes met informatie.

Koningsspelen

10.000 kinderen, van meer dan 40 Zoetermeerse basisscholen, doen in deze week mee aan een andere sportieve activiteit, namelijk de Koningsspelen op vrijdag 25 april. Tijdens deze dag - een initiatief van het Nationaal Comité Inhuldiging – staan sport en spel centraal. Elke school geeft de Koningsspelen vorm naar eigen wens en mogelijkheden. Maar liefst 14 scholen hebben de combinatiefunctionarissen van de gemeente om ondersteuning gevraagd.

-advertenties-

-goede doel-