Robin Grunefeld scoort 2x tegen De Kempvis

Robin Grunefeld scoort 2x tegen De Kempvis, Fotograaf: Olaf Otten

Waterpolo - Het inhaalduel tegen het nog thuis ongeslagen De Kempvis 1 in Spijkenisse, werd door SG WZC 1 glansrijk omgezet in een overwinning: 7-11. Nadat de eerste kruitdampen waren opgetrokken, stond er 3-3 op het scorebord. Twee scores van Laurence van Drongelen – 1x via een strafworp en 1x via de man meer – en een goed schot van Robin Grunefeld zorgden voor deze tussenstand.

De tweede periode was geheel voor de bezoekers uit Zoetermeer: doordat een aantal overtal situaties niet benut werden, werd er slechts driemaal gescoord. Dat weerhield de thuisploeg er niet van om Laurence van Drongelen uit de wedstrijd te slaan – hechtingen in ooglid/wenkbrauw - en nog fysieker te gaan spelen.

De Zoetermeerders leken juist kracht te halen uit deze tegenslag: het tempo bleef ook in de laatste twee partjes hoog en De Kempvis kon niet meer terugkomen in de wedstrijd: via 5-8 in het derde part, liepen de bezoekers uit naar 7-11, met o.a. fraaie scores van Guido Slegtenhorst en Casper Kreffer.

"Sterke prestatie", vond trainer/coach Cees Loendersloot. "Zeker na wat er met Laurence gebeurde. We zijn echter heel goed in de organisatie blijven spelen en niet ingegaan op fysiek provocerende acties van de tegenstander. Wanneer we dan zo winnen, en ook slechts met vier persoonlijke fouten, dan kan het team trots zijn op deze prestatie. Een belangrijke overwinning gezien het programma tot de winterstop met volgende week de nummer twee De Vliet en de afsluitende wedstrijd uit bij Delft".

Doelpunten: Casper Kreffer, Laurence van Drongelen, Robin Grunefeld en Guido Slegtenhorst ieder 2x, Alain Schmidt, Jermaine Gras en Maurits Snel ieder 1x.

Zaterdag 7 december is thuisbad De Veur het decor voor de topper SG WZC 1 – De Vliet 1. De wedstrijd start om 21.30uur.

-advertenties-

-goede doel-