sgwzc dames5-12

Jeanique Gras scoort haar eerste doelpunt in de hoofdmacht van SG WZC, fotograaf: Olaf Otten

De Zoetermeerse waterpolodames beleefden een moeizame start in het Brabantse Best. Het thuisspelende Argo wist in de voorgaande 7 competitiewedstrijden nog geen punten te verzamelen terwijl SG WZC met 13 punten de 5e plek bezet. Makkelijk ging het in het warme en smalle bad niet en de openingsfase was zelfs voor Argo. Brutaal nam de rode lantaarndrager via 2-1 en 4-2 de leiding. Snel na het wisselen van speelhelft stond er een 4-4 score op het bord. SG WZC schakelde een tandje bij, paste de tactiek iets aan en ging zorgvuldiger om met de gecreëerde kansen. Het verschil in de stand op de ranglijst werd nu ook op het scorebord zichtbaar. WZC liep uit naar 4-8 waarna Argo nog één keer terug kon komen tot 6-9. Hierna was het verzet definitief gebroken en stopte de teller bij 6-11.

Coach Kloosterman na afloop: "We hadden in de eerste 2 kwarten moeite om onze eigen kansen af te maken. Argo deed dat wel goed, waardoor we in de achtervolging moesten. Door de onverwacht felle tegenstand duurde het bij ons even voordat we ons eigen spel konden spelen en ons vizier op scherp stond. Nikkie van Veen nam in aanvallend opzicht het team op sleeptouw en scoorde 5 maal. Aan de verdedigende kant redde keepster Kim den Hollander ons een aantal keer door onder andere 2 van de 4 strafworpen te keren. De blijdschap van het team bij de goal van nieuweling Jeanique Gras vond ik een hoogtepunt. Met een prachtige knal vanaf de zijkant, haar handelsmerk, liet ze de keepster kansloos. Het is goed om te zien dat we aanvallend allemaal een goal kunnen maken en niet meer hoeven leunen op de schotkracht van 1 of 2 speelsters. Als het afronden van kansen even niet meezit, raken we niet in paniek. We hebben het vertrouwen in elkaar dat het bij een volgende situatie wel weer lukt en dat is lekker spelen."

Argo 1 - SG WZC 1: 6-11

Periodestanden: 2-1, 2-2, 0-4, 2-4

Doelpunten SG WZC: Nikkie v Veen 5x, Svetlana Wolters 2x, Jeanique Gras, Eveline Helmstrijd, Aukje Coers, Marloes Knol

Bijzonderheden: keepster Kim den Hollander stopt 2 van de 4 strafworpen. Jeanique Gras scoort haar eerste doelpunt voor Dames 1.

-advertenties-

-goede doel-