Laurence van Drongelen 5x trefzeker voor SG WZC 1

Laurence van Drongelen 5x trefzeker voor SG WZC 1, Fotograaf: Olaf Otten

De topper in de 3e klas A tussen koploper SG WZC 1 en nummer 2 De Vliet 1 (Rijswijk) is geëindigd in een gelijk spel: 10-10.

SG WZC 1 kende, tegen de gewoonte in, een matige start. Het optisch overwicht werd niet uitgedrukt in scores – Jermaine Gras miste bij 0-1 een strafworp - en de thuisploeg keek halverwege het eerste part tegen een 0-3 achterstand aan. Robin Grunefeld bracht met een uitgekiend schot de 1-3 op het scorebord.

De tweede periode liet een zowel verdedigend als aanvallend ander SG WZC zien. Toch moest aanvoerder/keeper Gerlof van der Veen twee doelpunten toestaan. Aan de andere kant moesten de gasten steeds vaker aan de noodrem hangen om scores te voorkomen. Dat resulteerde in twee strafworpen – beide benut door Laurence van Drongelen – en een man meer die door Ivo verlinden verzilverd werd: 4-5.

Het derde part kwamen de gastheren echt los: twee vuurpijlen van Alain Schmidt waren de Rijswijkse goalie te machtig, en via de man meer scoorden Robin Grunefeld en Laurence van Drongelen vervolgens. De laatste scoorde daarna via een solo vanaf de eigen 2 meter. Alles wat De Vliet was schreeuwde moord en brand omdat de SG WZC speler zelf de vrije worp zou hebben genomen - wat ook zo was! – en dus niet zou mogen scoren (wat ook zo is!). Niettemin werd het doelpunt toegekend! En dus 9-6.

Dat drie doelpunten voorsprong niet heel veel zegt in het waterpolo bewees het laatste part. Via een overtal kwam De Vliet op 9-7 en vervolgens vanaf de midvoor op 9-8. De benutte man meer via opnieuw Laurence van Drongelen bracht de thuisploeg op 10-8. De Rijswijkers gaven echter niet op en via twee scores werd de 10-10 eindstand bereikt.

Coach Cees Loendersloot was uiteraard niet tevreden over de laatste (en eerste) periode: “Alles wat we van tevoren besproken hadden deden we niet en dan staat het 0-3. Dan kost het, ook mentaal, kracht om zo terug te komen en dat deden we fantastisch. Maar die 9-6 mag je eigenlijk niet meer weggeven. We maken in de eindfase verkeerde keuzes en daar heeft De Vliet optimaal van geprofiteerd. Maar de periodestanden (1-3, 3-2, 5-1, 1-4) geven perfect het verloop weer: een terechte uitslag dus. Positief is dat we De Vliet op 6 punten achter ons houden. Komende week in de uitwedstrijd tegen d’Elft zullen we ons van onze beste kant moeten laten zien: dan hebben we aan twee goede periodes ook niet genoeg.”

Ondanks het gelijke spel blijft SG WZC 1 koploper: PZ&PC 1 (thuis met 14-10 te sterk voor Westland 1) volgt op 4 punten, OZV 1 (winst op ZPCH 1 met 7-5) volgt op 5 punten met een wedstrijd minder gespeeld.

Doelpunten: Laurence van Drongelen 5x, Alain Schmidt en Robin Grunefeld ieder 2x en Ivo Verlinden 1x.

Komende week speelt SG WZC 1 de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop uit tegen d’Elft 1.

In het Kerkpolderbad gaat de bal om 19.00uur te water.

-advertenties-

-goede doel-