sgwzc dames 11-12-13

Marise de Groot goed op dreef met 3 treffers voor winnend SG WZC. (Foto: Olaf Otten)

Waterpolo- De voorlaatste wedstrijd tot aan de winterstop heeft SG WZC winnend afgesloten. In een sfeervol De Veur werd Wiekslag uit Alblasserdam met 13-8 verslagen.

De Zoetermeerse dames hadden de eerste paar minuten nodig om hun draai te vinden. Na 6 minuten stond er namelijk een 1-3 achterstand op het scorebord. Halverwege was de score echter weer gelijk, 4-4, en gedurende het 3e kwart liep WZC uit naar een 9-5 voorsprong. In het 4e en laatste kwart werd de wedstrijd koel besloten: 13-8.

Coach Kloosterman was zeer tevreden met het spel. “Tegen Wiekslag hebben wij het altijd moeilijk. Dat was vanavond ook zo, in ieder geval de eerste periode. We konden ons spel daarna iets aanpassen en door actiever te spelen creëerden we meer kansen. Onze vleugelaanvallers maakten vanavond het verschil. Met krachtige schoten waren we een aantal keer succesvol. Ik heb genoten van het enthousiasme van mijn ploeg.”

Door deze winstpartij klimt SG WZC naar de 4e plaats op de ranglijst van de landelijke 2e klasse. Komend weekend moeten de waterpolosters naar Ede om te spelen tegen de nummer 5: de Polar Bears. Die wedstrijd begint om 17:30, waar er dus wordt gespeeld om de vierde plek.