sgwzc-polar bears

Ex-international Mieke van der Sloot (wit 11) kan deze inzet van Nikkie van Veen niet stoppen. Van Veen scoort hier haar 3e. (Foto: Olaf Otten)

Waterpolo- De Zoetermeerse waterpolodames (4e) namen het in Ede op tegen Polar Bears (5e). Bij winst zou SG WZC plek 4 steviger in handen krijgen, bij verlies zou plek 5 de positie zijn waarmee de winterstop in gegaan zou worden. Dit laatste gebeurde.

WZC kon echter met opgeheven hoofd het sfeerloze bad De Peppel uitstappen. De dames deden er alles aan om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar de tegenstander was net wat efficiënter in de laatste 4 beslissende minuten van de wedstrijd. Lang ging het gelijk op en WZC streden als team om de gevaarlijke, geroutineerde speelsters van Polar Bears aan banden te leggen. De laatste keer dat WZC op voorsprong kwam was eind 3e periode met 4-5. Zoetermeerse keepster Kim de Hollander was een flinke sta in de weg en wist menig schot te keren. Aanvallend kon WZC optimaal gebruik maken van de fysieke Edense verdediging. Met veel beweging werden gedurende de wedstrijd 10 berinnen voor 20 seconden naar de strafhoek gestuurd. Dit kostten de Zoetermeerse dames wel wat badpakken en gekneusde vingers. Het incasseringsvermogen werd danig op de proef gesteld. De overtal situaties die deze onnodig fysieke duels opleverden, werden mooi afgerond.

Coach Kloosterman was tevreden na afloop. “We hadden als doel om een goede wedstrijd neer te zetten. De uitslag was niet belangrijk, dat zouden we na afloop wel zien. Ik ben trots op de inzet en het spel van mijn team. We bleven hard werken. Dus die doelstelling werd bereikt. Helaas leverde het geen punten op. We hebben er alles aan gedaan, maar ze waren net wat beter dan wij. Dat is niet heel gek als ex-international Mieke van der Sloot de hele wedstrijd mee moet spelen om haar ploeg het hoofd boven water te laten houden. Daar heb je als verdediging een flinke klus aan en dat hebben we goed gedaan. Kleine dingen worden in zo’n wedstrijd belangrijk. Willen we bij de return punten pakken, moeten ook de kleine dingen goed uitgevoerd worden. We kunnen de winterstop in met een goed gevoel en kijken terug op een goede en leerzame eerste seizoenshelft.“

De competitie wordt 18 januari hervat met een thuiswedstrijd tegen laagvlieger DZT’62 uit Deurne. Tot die tijd trainen de dames gewoon door en zal de ploeg hard werken om de ingezette groei te continueren.

Polar Bears – SG WZC: 10-8

Periodestanden: 2-2, 1-1, 3-2, 4-3

Doelpunten SG WZC: Nikkie v Veen en Marloes Knol 3x, Marise d Groot en Chantal Keyzer 1x

-advertenties-

-goede doel-