michelle carezza

michelleAfgelopen zaterdag deed Snowboardster Michelle Dekker mee met de wereldbekerwedstrijd parallelslalom in Carezza (Italiƫ). Nadat zij zich als 15de voor de finales gekwalificeerd had, moest zij het opnemen tegen de Zwitserse Patrizia Kummer.

Patrizia was de vrijdag ervoor eerste geworden bij de parallelreuzenslalom, dus winnen was wel een erg zware opdracht voor Dekker. Uiteindelijk verloor Michelle van haar, maar op slechts 0,02 seconde, wat betekende dat zij 15e werd op de eindranglijst. Ze blijft hiermee zelfs Nicolien Sauerbreij voor, die het niet lukte zich te kwalificeren.

 

Zeer verrassend dus dat Michelle zich bij de laatste zestien heeft geplaatst. Dit betekent dat de 17-jarige Zoetermeerse opeens ook uitzicht heeft op deelname aan de Olympische Spelen in Sotsji. In een interview bij de NOS geeft Michelle aan dat zij hier eigenlijk nog niet mee bezig was en dat ze hoopte kans te maken op de Olympische spelen in 2018. Nu komt het toch wel erg dichtbij met een nominatie voor de Winterspelen op zak! In januari zijn er nog twee wereldbekerwedstrijden, als Michelle hierin een plaats in de top 16 weet te behalen is haar uitzending naar Sotsji een feit.

We zullen haar zeker op de voet blijven volgen.

 

 

-advertenties-

-goede doel-