sgwzc 1dec

Marloes Knol voegde 4 treffers toe aan haar totaal van 29 doelpunten en is topscorer van de Landelijke Tweede Klasse A. (Foto: Olaf Otten)

Voor de Zoetermeerse waterpolodames van SG WZC stond wederom een uitdagende wedstrijd op het programma. Of 2014 met een winstpartij afgesloten kon worden, was zaterdagavond de hamvraag.

De ambitieuze Noord Hollandse dames van De Ham 2 uit Wormerveer waren te gast in het sfeervolle De Veur. De Ham speelt met haar eerste team in de Eredivisie. Hun reserves willen meer aansluiting en hebben uitgesproken voor de titel te gaan. Het is wat dat betreft een enorme strijd in de Landelijke Tweede Klasse A. Er zijn 3 ploegen die kans maken op promotie. UZSC 3 (eerder 8-10 verlies) en BZ&PC (vorige week 11-7 verlies) zijn de andere 2 titelkandidaten. Het is wekelijks stuivertje wisselen om de koppositie.

In de achtste competitieronde schoot SG WZC uit de startblokken. Met 2 snel op elkaar volgende doelpunten stond er een aan het eind van het eerste kwart een 2-1 op het bord. Via 3-1 en 4-2 kwam Zoetermeer met 5-4 halverwege het derde bedrijf nog 1 maal op voorsprong. Daarna nam De Ham de regie over en had de thuisploeg het nakijken. Begin 4e periode schoot de equipe van vierdejaars trainer/ coach Ton Kloosterman nog wel de 7-7 tegen de touwen, maar een sensatie zat er niet in. De Ham liep uit en bracht de eindstand op 9-12.

„Een felbegeerde overwinning op een topteam bleef net buiten bereik,” aldus Kloosterman. Met een zege hadden we onszelf echt beloond vanavond. Het zat er ook in, maar op cruciale momenten kwamen we net tekort. Ik wil overigens wel een pluim geven aan onze trouwe fans. Het was weer druk op de tribunes en het sfeerteam heeft rondom deze wedstrijd weer een unieke avond neergezet. Er was voor het eerst een mascotte bij de wedstrijd, er waren ijsjes voor de supporters, muziek, een speaker, spandoeken, oranje slingers, fotografen en de wedstrijd is door een cameraman opgenomen. Dat kunnen niet veel verenigingen zeggen. Top! Helaas konden wij het feestje niet in de volgende versnelling krijgen en bleef de champagne dicht. Zonde.”

Voor SG WZC was dit de laatste competitiewedstrijd van 2014. „De winterstop begint vroeg dit jaar,” verzucht Kloosterman. „Een uiterst vreemde competitieopzet dit seizoen. Er zijn slechts 10 teams waar 12 gebruikelijk is. Dat betekent dat we 4 wedstrijden minder spelen dit seizoen. 4 Kostbare leermomenten minder. Ook komt niet elk team ieder weekend in actie. Wij hebben nu 8 wedstrijden achter de rug, de meeste ploegen pas 6. Dat betekent voor ons dat er straks een noodgedwongen periode zonder competitieverplichtingen aankomt. Onze eerste wedstrijd is pas weer op 24 januari,” klinkt een balende Kloosterman. „We kunnen ons met de feestdagen volledig uitleven,” besluit hij met een cynische glimlach.

SG WZC 1 - De Ham 2: 9-12

Periodestanden: 2-1, 2-2, 1-4, 4-5

Doelpunten SG WZC: Marloes Knol 4, Nikkie van Veen 3, Nicoline Kuiper en Svetlana Wolters 1

Bijzonderheid: Op de facebookpagina van SG WZC staat een fotoverslag van de wedstrijd.

Stand bovenste 5: wedstrijden gespeeld/ punten

UZSC 7-17

De Ham 7-16

BZ&PC 6-14

SG WZC 8-12

Widex GZC/Donk 6-7

 

-advertenties-

-goede doel-