dwo30-11Onder koude maar goede weersomstandigheden heeft DWO in de Lier bij Lyra verzuimd de winstpunten mee terug naar Zoetermeer te nemen. DWO creëerde de mogelijkheden op een ruime overwinning, maar door de kansen zelf niet te benutten mocht Lyra uiteindelijk op gelijke hoogte terugkomen en bleef het tot het eindsignaal van de Amsterdamse scheidsrechter Akkaya uiterst spannend.

In tegenstelling tot eerdere wedstrijden geen vliegende start voor de spelers van DWO. Lyra probeerde vanaf het beginsignaal druk op de helft van DWO te zetten, maar kwam daarbij niet tot uitgespeelde kansen. Na een tiental minuten kwam DWO beter in het spel en kwam aanvaller Kevin Mbemba na een snelle rush alleen voor Lyra-doelman John de Widt, echter zijn schot ging naast het doel. Enkele minuten later kwam DWO wel op voorsprong nadat verdediger Mike Misset de bal loepzuiver klaarlegde voor Dane van der Burg die deze mogelijkheid niet miste en De Widt kansloos liet. Na deze voorsprong waren de rollen omgedraaid en kon DWO Lyra onder druk zetten. Vanuit de verdediging en het middenveld werden Delano Plomp en Romano Seedorf herhaaldelijk aangespeeld, ontstonden er mogelijkheden voor beide spitsen, maar beide konden dit niet in doelpunten omzetten. Na bijna een half uur spelen moest DWO-doelman Devon Verduijn pas de eerste redding brengen na een hard schot van één van de Lyra-aanvallers. Voor de vele toeschouwers op het prachtige complex in De Lier was het lang koukleumen, maar de harde kern van de supporters uit Zoetermeer kon tegen het eind van de eerste helft toch nog genieten van een soloactie van Van der Burg die door Seedorf voor het doel langs werd gewerkt. Van der Burg zelf had de toeschouwers nog verwarmd naar de rust kunnen laten gaan als zijn schot niet vanaf de linkerkant beide palen van het Lyra-doel voorbij waren schoten.

Na de pauze daalde het niveau van de wedstrijd in eerste instantie. Lyra probeerde aan te vallen en de spelers van DWO lieten de tegenstanders komen. Enige penibele momenten ontstonden voor het doelgebied van DWO, maar de altijd zekere verdediging van DWO hield daarbij stand. Na een tegenaanval passeerde Plomp de Lyra-verdediging maar zijn schot ging voorlangs. Ook daarna ontstonden voor DWO nog goede mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, maar al die kansen bleven door de aanvallers van DWO onbenut. In de 67e minuut wist Lyra uit het niets toch op gelijke hoogte te komen nadat Lyra-aanvaller Jack Binnendijk de bal ongehinderd het DWO-doel in mocht koppen. Vlak daarna wist Verduijn nog een schot van Binnendijk te keren. In het laatste kwartier kon de wedstrijd alle kanten opgaan. DWO kreeg nog twee uitstekende mogelijkheden om de drie punten mee naar huis te nemen, maar ook die kansen werden niet benut. In de allerlaatste seconde van de zeven blessureminuten had DWO nog het geluk dat een bal voorlangs het DWO-doel stuiterde en door iedereen werd gemist. Komende zaterdag speelt DWO thuis tegen CWO om half drie.