logo a svdwo75 jaarHoe dicht de ploegen in de tweede klasse C op elkaars hielen zitten, bleek wel na het 0-4 verlies dit weekend van DWO (Door Wilskracht Ontstaan) thuis van CWO (Combinatie Wil Overwinnen). DWO kukelde van een vierde plaats naar de achtste (op doelsaldo), terwijl CWO steeg van de zevende naar de vierde plaats. De spelers uit Vlaardingen waren pakjesavond beter doorgekomen. Op hun overwinning viel niets af te dingen.

In de eerste helft leek het een gelijk opgaande wedstrijd te worden. Maar reeds na acht minuten spelen resulteerde een uitval van CWO in een voorsprong voor de Vlaardingers, nadat Rick van Haren de openingstreffer achter DWO-doelman Devon Verduijn had geschoten. Na deze tegenvaller probeerde DWO de druk op de verdediging van CWO op te voeren. Na bijna een half uur spelen ontving Delano Plomp de bal van Arian Mohammadin, maar alleen komend voor CWO-doelman Angelo Spanjaard lukte het niet de bal het doel in te werken. Ook CWO kreeg mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, maar onnauwkeurigheid belette hen te scoren. In de 33e minuut kreeg DWO weer een unieke kans om op gelijke hoogte te komen. Romano Seedorf schoof de bal voortreffelijk naar Plomp, maar op korte afstand schoot hij de bal recht in de handen van de CWO-doelman. De voetbalwet is duidelijk. Als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het wel, hetgeen vlak voor het rustsignaal ook gebeurde doordat CWO-middenvelder Nailey Girigorie op de rand van het zestienmetergebied de bal onhoudbaar de hoek van het DWO-doel inschoot.

Na de pauze was DWO onmachtig om de achterstand weg te werken. Voor de supporters viel er weinig meer te genieten. De gele kaarten die enkele spelers van DWO ontvingen deden het spel van DWO daarna helemaal niet goed. De spelers van CWO roken vervolgens hun kans, zeker door de man meer situatie na het wegsturen van DWO-verdediger Mike Misset. In de 84e minuut mocht Girigorie de 0-3 binnen schieten, terwijl in de slotminuut Yordi Molendijk de penalty succesvol binnenschoot nadat hij binnen het zestienmetergebied was neergehaald.

Komende zaterdag speelt DWO in Vlaardingen de laatste wedstrijd tegen VDL voor de winterstop. Door de vele blessures en schorsingen wordt het voor DWO geen gemakkelijke wedstrijd, maar daarna heeft de technische staf enkele weken de tijd om de spelers weer geestelijk en lichamelijk op te kalefateren.