nk squash 2013Squash - Vier deelnemers hebben in Amsterdam deelgenomen aan het NK squash voor senioren. De leden van Squashvereniging Dekker squash moesten op het scherpst van de snede spelen op dit hoogste squash niveau.

Het ging voor Ravi en Roshan Bharos niet goed. Ravi Bharos verloor zijn eerste wedstrijd net aan met 3-2. Na die wedstrijd kreeg hij last van zijn enkel en moest zich terug trekken uit het toernooi. Roshan Bharos verloor zijn eerste wedstrijd met 3-1 en zijn 2e wedstrijd won hij met 3-1. In de 3e wedstrijd ging het niet goed met Roshan en moest ook hij zich, door een blessure aan zijn voet, terug trekken uit het toernooi.

Michael de Bruin verloor zijn 1e wedstrijd met 3-1, maar wist de 3 wedstrijden daarna wel te winnen (3-0, 3-0, 3-2). De laatste wedstrijd verloor michael helaas met 3-1 en daarmee eindigde hij op een mooie 18e plaats.

Op de finale dag van het NK Squash, op zondag 10 februari speelden nog twee Zoetermeerders van de 4 spelers van squashvereniging Dekker mee.

Eline Koper moest zich vrijdag eerst kwalificeren voor de Dames C en dat deed ze met een mooie overwinning (3-0). Ze wist zich daarna te knokken tot de halve finale, helaas verloor ze die met 3-0. In de finale mocht ze spelen voor de 3e plek en die wist ze te winnen met 3-1!  Zij wist de Nederlands
kampioene tot 15 jaar, Gabi Fritsche, in de strijd om de 3e plaats te verslaan. Daarmee legde Eline beslag op het brons bij de Dames C. Een hele mooie prestatie van dit squashtalent die voor het eerst uit kwam in de Dames C doordat ze pas gepromeveerd was.

Door: Jacqueline Poppelier