JanZibratActie

Jan Žibrat in actie

Tafeltennis - Zoetermeerders contracteren een  tweede Europees talent, Jan Žibrat. Hiermee hebben ze niet alleen een speler die van de grote namen kan winnen, maar ook iemand die gaat meetrainen in Nederland en zo andere topspelers motiveert en stimuleert om door te groeien.

JanZibratActie2De tafeltennissers van Enjoy&Deploy Taverzo hebben andermaal één van de smaakmakers van de afgelopen jaren op het EK voor jeugdspelers aan zich weten te binden. Na Borna Kovac, die onlangs zijn contract verlengde bij de Zoetermeerders heeft de twintigjarige Jan Žibrat uit Slovenië een plek bemachtigd bij Enjoy&Deploy Taverzo.

De linkshandige aanvaller won drie medailles op het EK. In 2006 (zilver) en 2010 (2 keer brons), daarnaast versloeg hij het afgelopen jaar gerenommeerde spelers als Trinko Keen, Jörgen Persson, Pär Gerell, Petr Korbel en Janos Jakab. Als junior bereikte hij de 3e positie op de Europese Ranglijst en de 15e plek op de wereldranglijst. Bij de senioren staat hij inmiddels op positie 260 op diezelfde wereldranglijst.

Teammanager Ruud van Graafeiland: “Met de komst van Jan Žibrat willen we de volgende stap zetten met ons team. Doordat Jan net als Borna Kovac in Nederland zal komen trainen hebben we niet alleen een waardige vervanger voor Gudmundur Stephensen maar ook iemand die net als Borna Kovac bruist van de ambitie.” Coach Martin Brinkhoff vult aan: “Ik ben blij met de komst van Jan, hij heeft een mooie speelstijl en heeft laten zien van goede spelers te kunnen winnen. Belangrijk voor onze ambities in de ETTU Cup. Doordat hij zal meetrainen in Nederland heeft hij ook nog eens toegevoegde waarde voor de groep op Papendal.”

Meetrainen op Papendal was overigens één van de belangrijke eisen. Het team uit Zoetermeer wil naast de inbreng aan de totale groep op Papendal ook vooral mensen binden die elkaar beter willen maken door ook samen te trainen.

-advertenties-

-goede doel-