ED39090-ed-1-web

Nathan van der Lee in volle actie, fotograaf: Elsbeth Parmentier

 

Nadat Borna Kovac en Boris de Vries beiden snel de winst pakten tegen hekkensluiter Tafeltennis Zwolle, werd Nathan van der Lee in de eerste game verrast door het uitstekende spel van jong talent Bas Hergelink. In de 2e game ontspon zich een spannende ontknoping in het voordeel van Nathan van der Lee van Enjoy&Deploy Taverzo. De daarop volgende games en ook het verdere vervolg van het weekend liet Van der Lee zien in vorm te zijn in aanloop naar het NK aankomende week. Een vanzelfsprekendheid was de uiteindelijke 7-0 allerminst. Zowel kopman Borna Kovac als Boris de Vries werden nog zwaar op de proef gesteld. Kovac had 5 games nodig om Gerben Last te verslaan en De Vries moest een 0-2 achterstand wegwerken tegen Bas Hergelink.

De halve finale van de Nationale beker afgelopen zondag was verdeeld over 4 poules, alleen de poule winnaars kwalificeerden zich voor de uiteindelijke final 4 op 7 april. De grote krachtsverschillen en de hoeveelheid wedstrijden die gespeeld moeten worden maken de beker niet bepaald geliefd bij alle spelers. Coach Martin Brinkhoff zorgde voor de gewenste rust door zelf mee te doen tegen de spelers van Blauw wit en Scylla. Beide wedstrijden werden zoals verwacht met 5-0 relatief eenvoudig gewonnen. Smash’70, de concurrentie in de poule zette hetzelfde resultaat neer en dus was de onderlinge wedstrijd bepalend.

De eerste 3 wedstrijden werden allemaal met klein verschil beslist waarbij alleen Van der Lee zijn partij tegen Jonah Kahn winnend weet af te sluiten. Borna Kovac, die een ontketende Ewout Oostwouder de winst moest gunnen, zette de stand gedecideerd weer op 2-2 door ruim van Kahn te winnen. Het slotakkoord was aan Nathan van der Lee en Ewout Oostwouder. Beide spelers waren tot dan toe ongeslagen en lieten ook een prachtige slotpartij zien waarbij de winnende Nathan van der Lee liet zien dat hij met Enjoy&Deploy Taverzo dit jaar serieus wil gaan voor de dubbel.

-advertenties-

-goede doel-