JermaineGras

Doelpuntenmaker (5 maal) Jermaine Gras, Fotograaf: Raymond Schuling

De meegereisde SG WZC aanhang – in getale net zo groot als het thuispubliek van PZ&PC 1– zag hun team, met de geblesseerde Sander Maarleveld en de grieperige Alain Schmidt als toeschouwers, flitsend starten. Scoorde vorige week aanvoerder Robin Grunefeld na 12 seconden, nu lag de bal door toedoen van Jermaine Gras al na 11 seconden in het Pijnackerse netje. Binnen 20 seconden was het echter al weer gelijk door zwak uitgooien van de verder fantastisch keepende Gerlof van de Veen, die met talloze goede reddingen zijn ploeg de hele wedstrijd in de race hield.

Met prima snelle uitvallen scoorden de Zoetermeerders de ene na de andere fraaie treffer, met o.a. twee mooie boogballen van Guido Slegtenhorst en zo stond het na 7 minuten 3-6 voor de gasten.Het tweede part gaf een identiek spelbeeld te zien, ware het niet dat er nu slordiger met de mogelijkheden omgesprongen werd en er vaak te haastig een doelpoging ondernomen werd. Scores van Jermaine Gras en Jelmer Kooij brachten de stand op 6-8.

Het begin van het derde part verliep weer prima bij de gasten: via Maurits Snel en tweemaal Jermaine Gras, waarvan eenmaal uit een strafworp, kwam de stand op 7-11. Toen ging de trucendoos bij de thuisploeg open en werd er meer via de arbitrage gespeeld dan tegen de opponent. Dit bracht de stand terug tot 9-11.

Er volgde een enerverende laatste part waarin de thuisploeg op allerlei manieren probeerde SG WZC uit het spel te halen, hetgeen gedeeltelijk lukte. Daarbij maakte de arbitrage in alle hectiek flinke missers die meestal ook nog in het nadeel van SG WZC uitvielen. De benutte strafworp, na een zware fout op Jermaine Gras, van Laurence van Drongelen was genoeg voor de overwinning. Dat de bal net na het eindsignaal nog in het Zoetermeerse doel belandde deed er niet meer toe: 11-12 eindstand.

Met deze uitslag nam SG WZC 1 verdiend revanche voor de onnodige thuisnederlaag in oktober (10-11) en blijft hierdoor – sinds 18 november is de ploeg ongeslagen – op de tweede  plaats in de 3e klasse A achter koploper WZK 1.

Loendersloot :"Door deze zege is de doelstelling voor een top vier klassering heel dichtbij gekomen. De nummer 5 staat op 12 punten, dat gaan we dus niet meer weggeven. Belangrijker evenwel zijn de lessen die we uit dit soort wedstrijden trekken. PZ&PC heeft ons, waarschijnlijk onbedoeld, geweldig geholpen door aan het einde van de wedstrijd zo te gaan spelen: wij worden hierdoor alleen maar weerbaarder in dit soort situaties. En een prima vervolg op vorige week: wordt vervolgd."

Doelpunten: Jermaine Gras 5x, Laurence van Drongelen en Guido Slagtenhorst ieder 2x, Casper Kreffer, Jelmer Kooij en Maurits Snel ieder 1x.

Komende zaterdag 2 maart speelt SG WZC 1 tegen De Kempvis 1 (uit 4-5). Om 21.00uur gaat de bal in thuisbad De Veur te water.  

 

-advertenties-

-goede doel-