scholenteams onc2

Donderdag 13 februari werd er niet alleen in Sochi, maar ook dichtbij op de Uithof keihard geschaatst! De voorrondes voor het NK scholenploegenachtervolging brachten 60 ploegen op de schaats, van wel 15 verschillende scholen. Uit Zoetermeer deden de teams van het Oranje Nassau College mee.

scholenteams oncDe ploegen konden eerst nog een halfuurtje in rijden en de begeleiders kregen nog een korte briefing om vervolgens strak op tijd te starten volgens het wedstrijdschema. 8 verschillende categorieƫn, jongens en meiden, geoefende wedstrijdrijders en recreanten: een kleurig geheel vulde de baan.

Het eerste ONC team was direct aan de beurt. Het team met Meike, Iris en Eline, moest het op nemen tegen 11 andere teams. Bij de eerste omloop hadden ze een nette 1.55.75 gereden. Dit was over een afstand van 1200 meter. Bij de tweede omloop later die middag reden ze maar liefst 1,2 seconden sneller en hiermee zijn ze in de einduitslag op een mooie 5e plek geƫindigd.

Voor het 2e team was de concurrentie behoorlijk, ook zij hadden 11 medestrijders om de fel begeerde eerste plek van de dag. Maar helaas het is hen niet gelukt om steller te rijden dan de ploegen, die soms volledig uit gewestelijke rijders bestonden. Desalniettemin hebben ze een 8e plek behaald en reden in de 2e omloop maar liefst 7 seconden sneller over hun 1600 meter. Bas, Roel en Lars reden netjes bij elkaar en zo nu en dan een duwtje om het tempo op te voeren!

scholenteams onc3Als 3e ploeg kwam het team met Geronimo, Derian, Bas en Wesley in de baan. Zij hadden vooraf een goede tactiek besproken de snelsten voorop en Geronimo als tussen rijder en eventueel duwer als nodig. Wederom een competitie van wel 10 scholen en daar eindigden ze als 6e. Helaas want na de eerste omloop leek de 5e plek gegarandeerd, maar de teams van het Segbroek college bleken te sterk.

Het werd tijd voor de echte snelle jongens en meiden van 15,16 en 17-jaar. Inge ging er met Armin en Michiel rap van door. Ook zij hebben de eer van het ONC hoog gehouden en hebben hun best gedaan. Met zo nu en dan een duwtje hebben ze hun wedstrijd over 2000m afgelegd in zo`n 3 minuten en 12 seconden.

Het laatste ONC team, met Jochem, Robert- Jan, Maarten en Jeroen, overlegde hoe ze het het beste konden aanpakken. Het resultaat van de eerste omloop was 2.48.16 over de 1200 meter, maar de tweede omloop reden ze wel 12 seconden sneller! En zij hebben daarmee de 2e plek behaald!!

Bij het scholenklassement viel het ONC helaas nog niet in de prijzen, maar de rijders zijn vast van plan zich goed voor te bereiden op de wedstrijden van volgend jaar.

-advertenties-

-goede doel-