2013-06-08

Tafeltennis - Zaterdag 8 juni begon het NK Para in Leeuwarden voor Andre de Knegt en Peter Kopetzky met het dubbelkampioenschap in de gecombineerde klasse 4, 5 en 6. Dit is een klasse hoger dan de heren van Doing Zoetermeer normaal spelen maar ze kwamen als eerste hun poule door. Hierdoor hadden ze in hun kwartfinale en halve finale een wat makkelijker loting, ook deze wonnen ze met 3–0 en 3–1.

2013-06-08-2De finale werd daarentegen een spannende wedstrijd. De eerste 2 sets van Joke Schouten en Alma van Gils verloren de heren dan ook nipt. In de 3de set ging het lang gelijk. Maar bij 7–8 scoorde Peter een super belangrijk punt met een fantastische forehand waar zelfs de supporters de supporters van Gsva een applaus voor over hadden.

In de 4 de set waren de dames hun ritme even kwijt en deze set ging dus ook makkelijk naar het duo Kopetzky - de Knegt. In de 5de set hadden de dames hun concentratie weer terug. Alle vier de spelers haalden werkelijk hun topspel uit de kast. Andre en Peter konden gelukkig wisselen met een 5–4 voorsprong wat mentaal gewoon lekker is. Op 8–10 was het matchpoint voor Peter en Andre. Alma was aan service. Helaas voor haar maar gelukkig voor Peter en Andre ging die service mis en werd de eindstand 11–8 voor de Zoetermeerders.

Het enkel kampioenschap was een zeven kamp en gelijk de finale ronde. In de eerste ronde stonden Peter en Andre tegenover elkaar. Peter had zijn concentratie snel op orde en won zakelijk in 3 sets van Andre. Andre wist daarna zijn kampioenschap af te sluiten met 3 overwinningen en 3 verliespartijen.

Peter wist alles winnen en had in zijn 5de ronde een belangrijke wedstrijd tegen Yvette Moerdijk, een bondsspeelster met een super forehand die ook nog niet verslagen was. Het werd een harde strijd waar bij beide spelers elkaar in 5 sets bestreden of hun leven ervan afhing. Het leverde mooie rally’s op en een leuk schouwspel voor de supporters. Peter wist er aan het eind van de wedstrijd nog een klein beetje energie meer over te houden en won de wedstrijd op karakter. Zijn laatste wedstrijd wist Peter ook nog te winnen waarmee hij ook nog eens Nederlands kampioen wist te worden in het enkelspel.