goudenbal-sgwzc

Gouden Bal winnaars Marloes Knol en Laurence van Drongelen (foto: PR SG WZC)

Het waterpoloseizoen van het Zoetermeerse SG WZC is afgesloten. Met een groot feest in het eigen clubhuis werd er op een ontspannen manier teruggekeken op een succesvol seizoen. Heren 1 werd runner-up in de landelijke 3e klasse. Een prachtige prestatie van de vorig seizoen gepromoveerde mannen van coach Cees Loendersloot. Deze tweede plaats was het maximaal haalbare. Kampioen WZK uit Wassenaar was een veel te sterke ploeg en promoveerde meer dan verdiend. De Zoetermeerders zijn dit seizoen enorm gegroeid. Individueel, maar zeker ook als team. En volgens Loendersloot is de rek er nog lang niet uit.

Bij de dames was er ook een succesvol seizoen. Er werden de afgelopen 10 seizoenen nog nooit zoveel punten gehaald en ook het aantal doelpunten voor en tegen was recordbrekend. Een mooie vierde plaats in de landelijke 2e klasse was het resultaat. Coach Kloosterman genoot van de passie, plezier en inzet waarmee zijn selectie dit seizoen speelden. De progressie die geboekt werd, was een logisch gevolg hiervan.

Onder het motto van ‘Succes moet je vieren’ werd de jaarlijkse award ‘De Gouden Bal’ uitgereikt. Deze prestigieuze prijs is voor de meest waardevolle speler en speelster van Heren 1/ Dames 1.  Bij de heren ging de award naar midachter Laurence van Drongelen. Zijn inzet en gedrevenheid samen met zijn scorende vermogen waren van doorslaggevend belang.

Topscorer Marloes Knol mocht de prijs bij de dames in ontvangst nemen. Haar enorme ontwikkeling in haar aanvallende spel en de beleving en inzet bij trainingen en wedstrijden werden geroemd. Beide Zoetermeerders mogen de award een jaar lang koesteren. Volgend jaar is er weer een nieuwe verkiezing.

Voor de Zoetermeerse waterpolovereniging is het nu zomerstop. Halverwege augustus beginnen de trainingen weer in aanloop naar een nieuw seizoen. Tot die tijd kan er uitgekeken worden naar een verdiende rust.

-advertenties-

-goede doel-