Kang-Dongsoo

De net 19 jarige verdediger Kang Dongsoo uit Zuid Korea heeft zich verbonden aan Enjoy & Deploy Taverzo. Zuid-Korea die met Yoo Saehyuk één van de beste verdedigers ter wereld binnen haar landsgrenzen heeft, gaf tijdens de World Tour in Koeweit de kans aan de jongere garde. Kang Dongsoo greep deze kans en liet zien de potentiële opvolger te zijn van zijn landgenoot. Tijdens het hoofdtoernooi versloeg de Koreaan achtereenvolgens wereldtoppers Zhan Jian uit Singapore en de Chinees Fang Bo om vervolgens nipt te verliezen van Chuang Chih-Yuan uit Taiwan.

Coach Martin Brinkhoff: “Onze ambitie is om onze prestaties van dit jaar in de ETTU Cup minimaal te herhalen. Wij zien dat verdedigers in de internationale top zeldzaam zijn, en hebben ons na het verlies in Angers, tegen de uitstekend spelende Griekse verdediger Gionis gericht op de scouting van jeugdig talent op het vlak van verdedigen. Kang Dongsoo heeft met zijn overwinningen op de wereldtop grote stappen gemaakt en we zijn ervan overtuigd dat wij in de samenstelling met Kang Dongsoo, Borna Kovac, Jan Zibrat en Rajko Gommers geen gewilde tegenstander zullen zijn voor de gevestigde orde. Alle spelers zijn jong en ambitieus en klaar voor het avontuur in de ETTU Cup. ”

Het team uit Zoetermeer is dan ook bijzonder content dat Kang Dongsoo heeft gekozen voor Enjoy&Deploy Taverzo. De speler staat inmiddels op positie 15 van de wereldranglijst onder 21 jaar. Bij de mannen maakte hij in maart 2013 een stap van positie 324 naar 121. Het spelen in de ETTU Cup is voor Kang Dongsoo ook een belangrijke stap in zijn ontwikkeling, zijn Koreaanse coach liet weten de ETTU Cup daarbij erg belangrijk te vinden.

Teammanager Ruud van Graafeiland: “De afgelopen weken hebben we meerdere malen op de club de beelden bekeken van dit talent. Ik wil alle tafeltennis liefhebbers zeker aanraden deze beelden ook te bekijken en vooral uitnodigen in Zoetermeer tijdens de ETTU Cup ons team met 4 ambitieuze talenten te komen bekijken.”

-advertenties-

-goede doel-