waterpolo20-3-13

Keepster Kim van Rooyen stopt een strafworp

De waterpolodames van de WVZ en ZVZ Combinatie wonnen tegen middenmoter en promovendus Z&PC Katwijk 1. SG WZC had het niet makkelijk tegen de kuststedelingen. Het spel kenmerkte zich door veel snelle aanvallen. Voor de balbezittende ploeg was het lastig scoren waardoor het spel heen en weer golfde. De meer geroutineerde Zoetermeerse dames hielden het hoofd het meest koel en wisten de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het vele enthousiaste publiek zag in een sfeervol De Veur de wedstrijd eindigen in 7-3. 

Coach Kloosterman na afloop: "Het was een onrustige pot vanavond. Ik denk dat een aantal speelsters te graag wilden en daardoor misschien wat overgeconcentreerd waren. We kunnen niet elke week onze beste wedstrijd van het seizoen spelen, al is dat wel een streven. Verdedigend kwamen we niet echt in de problemen. We kregen wederom weinig doelpunten tegen (3 stuks) en zijn al sinds het begin van de competitie in september de minst gepasseerde ploeg. Een mooi compliment voor de ploeg en de verdediging in het bijzonder. Vanavond was onze keepster weer prima in vorm. Kim pakte verdedigend veel ballen en is sterk in de opbouw. Dan is het voor de hele ploeg lekker spelen."

Volgende week gaan de dames van SG WZC naar Nijmegen. Eerder dit seizoen won WZC met 8-5.

SG WZC - Z&PC Katwijk: 7-3

Periodestanden: 3-2, 1-0, 1-0, 2-1

Doelpunten SG WZC: Marloes Knol 2x, Nikkie van Veen, Nicoline Kuiper, Chantal Keyzer, Esther Klok, Marise de Groot (allen 1)

 

Tekst: PR SG WZC, foto Olaf Otten

-advertenties-

-goede doel-