sgwzc25-3

Aanvalster Marloes Knol hier met een geconcentreerde blik goed voor 4 doelpunten (Foto: Olaf Otten)

In de landelijke Tweede Klasse waterpolo nam het als vierde geklasseerde SG WZC het op tegen de nummer 7 Aqua-Novio ’94 uit Nijmegen. De Start Gemeenschap WVZ en ZVZ Combinatie moest het doen zonder topschutter Esther Klok die geblesseerd aan de kant bleef. De Zoetermeerse ploeg had geen vervanging opgeroepen uit het tweede team en moest deze klus met de 9 overgebleven speelsters klaren.

Het begin van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Hun aanvalsspel bracht WZC in de problemen en als snel keek Zoetermeer tegen een 3-0 achterstand aan. De aanvallende impulsen van schutter Klok werden node gemist. Pas halverwege het tweede bedrijf kon Marloes Knol de eerste treffer binnen schieten en snel daaropvolgend haar tweede. Nikkie van Veen bracht de stand halverwege in evenwicht, 3-3.

Bij het wisselen van speelhelft bleef het voor SG WZC lastig om uitgespeelde kansen te creëren. De ploeg leunde erg op het aanvalsduo Knol en Van Veen waarbij Knol dit derde kwart wederom twee maal wist te scoren. Aqua-Novio kon met een treffer in het spoor blijven, maar bracht te weinig om echt aanspraak op meer goals te maken. Het laatste kwart wisten beide teams nog één maal te scoren. Eindstand 5-6.

“Een zwaar bevochten winst” vond coach Kloosterman. “Als coach wil je trots zijn op je team. Een wedstrijd zoals deze typeert wat we willen. De basis van succes ligt bij hard werken. Dat deden we. Ik zag een hele goede inzet van iedereen.”

Volgende week speelt WZC een inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter TRB/RES uit Tilburg. Eerder dit seizoen werd daar moeizaam met 1-5 gewonnen. In De Veur klinkt om 17.30 uur het eerste fluitsignaal.

Aqua-Novia '94 1 - SG WZC 1: 5-6

Periodestanden: 2-0, 1-3, 1-2, 1-1

Doelpunten SG WZC: Marloes Knol 4, Nikkie van Veen 2

Tekst: PR SG WZC