DSC05926

Richard en Mike naast teamcaptain Anneke Wijmans

Mike Bruce en Richard Bosch grijpen elke mogelijkheid aan om te trainen voor de Roparun, een estafetteloop in het Pinksterweekend van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker.

Mike en Richard lopen dit jaar voor het eerst mee, maar hun team, Team Melius, heeft al ruime ervaring. Team Melius doet in 2014 voor de 14e keer mee en heeft zijn oorsprong in Barendrecht en omgeving. Elk jaar vindt er wel een enkele wisseling in het team plaats, maar de meeste teamleden doen al vele jaren mee. Dit jaar stapten de twee Zoetermeerders in om de tocht te lopen, die ook wel een avontuur voor het leven wordt genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.

Een Roparunteam bestaat uit maximaal 8 lopers die dus ieder gemiddeld zo'n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. Denk hierbij aan het inpakken van boodschappen, het wassen van auto's, het houden van collectes en het zoeken naar sponsors. Ook zijn de leden van een team verplicht Roparun loten te verkopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel.

De afgelopen 22 edities van de Roparun is al meer dan 57 miljoen euro opgehaald voor zorg voor mensen met kanker.

training1 training2

Ieder jaar zoekt Team Melius naar nieuwe mogelijkheden om geld voor het goede doel op te halen.

Daarbij wordt gebruik gemaakt van vaste sponsors en organiseert Team Melius ieder jaar een spinningmarathon.

Voor meer informatie bekijk de facebookpagina via www.facebook.com/TeamMelius

Sponsors en donaties blijven natuurlijk altijd welkom. Sponsors kunnen zich melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Eventuele donaties kunnen worden overgemaakt via de website van de Roparun (www.roparun.nl ) en dan kiezen voor Team Melius. Een donatie kan op naam of voor het gehele team worden gedaan.

Donaties kunnen ook direct worden gestort op bankrekeningnummer NL 12 RABO 0340766271 op naam van Stichting Team Melius.

-advertenties-

-goede doel-