Jermaine Gras onhoudbaar voor Sassenheimers

Jermaine Gras - onhoudbaar voor Sassenheimers – scoort 5x, Fotograaf: Olaf Otten

Waterpolo -Na de deceptie van de thuisnederlaag tegen ZPCH 1 – 11-12 verlies – werd in de daardoor plotseling lastige uitwedstrijd tegen Sassenheim 1 de draad weer opgepakt door SG WZC 1. De thuisploeg werd naar een regelmatige nederlaag gespeeld: 5-11 (periodestanden 0-2, 1-2, 2-3 en 2-4).

Ouderwets ondersteund door de ‘harde’ supporterskern uit Zoetermeer e.o., was het begin van de wedstrijd aftastend van beide zijden, ontstonden er kansen en mogelijkheden, maar was het ver in de periode dat de gasten via Casper Kreffer en Laurence van Drongelen konden doelpunten, mede doordat o.a. drie overtal situaties niet benut werden.

Gaandeweg de wedstrijd werden de man meer situaties beter benut: via Jermaine Gras leverde dat twee scores op, één vanuit een strafworp. Ook Sassenheim kwam door een man meer aan scoren toe: 1-4.

In het tweede gedeelte van de wedstrijd speelden de Zoetermeerders met meer zelfvertrouwen, hetgeen de teamprestatie goed deed. Sassenheim werd hierdoor gedwongen regelmatig aan de noodrem te trekken wat tot gevolg had dat nog vijfmaal uit een man meer gescoord kon worden.

Tussendoor stopte aanvoerder/keeper Gerlof van der Veen nog even een strafworp en mocht Jelmer Kooij de laatste aanval van de avond afronden met een goed schot: 5-11.

Coach Loendersloot was uiterst tevreden met het resultaat: “Zonder groots te spelen een prima resultaat in deze lastige uitwedstrijd. Vier partjes als team een regelmatig goed  resultaat behaald, waarbij we niet voorbijgaan aan het feit dat er ook dingen niet goed gingen, maar daar gaan we weer mee aan de slag. Dat de achtervolgers opnieuw punten morsen ( Alkemade verliest bij PZ&PC en OZV gelijk bij Westland) is mooi meegenomen: kortom, een goede speelronde voor ons.”

Doelpunten: Jermaine Gras 5x, Guido Slegtenhorst 2x, Laurence van Drongelen, Robin Grunefeld, Casper Kreffer en Jelmer Kooij ieder 1x.

Komende zaterdag 30 november speelt SG WZC 1 opnieuw een uitwedstrijd: in het Rivierabad te Spijkenisse is De Kempvis 1 dan de tegenstander: aanvang 17.20uur.

-advertenties-

-goede doel-