20131126-6298

Op dinsdag 26 november vond op het Oranje Nassau College Clauslaan (ONC) het  zaalvoetbaltoernooi voor de leerjaren 1, 2 en 3 plaats. Niemand minder dan freestyle zaalvoetballer en artiest Soufiane Touzani opende dit evenement.  

20131126-6334Zaalvoetbal leeft erg op het ONC Clauslaan. Vorig schooljaar is het ONC voor het tweede achtereenvolgende jaar nog kampioen geworden in de zaalvoetbalcompetitie voor de jeugd. Hieraan deden zowel wijk- als schoolteams mee. Om het schooltoernooi extra luister bij te zetten, heeft de school Touzani uitgenodigd.

Touzani vertelde hoe hij van straatvoetballer een multifunctionele artiest is geworden. Oorspronkelijk was Touzani competitievoetballer, maar door een rugafwijking werd hij ertoe gedwongen met deze sport te stoppen. Met zijn verhaal wil hij jongeren inspireren en motiveren. Zijn motto – en dus ook dat van het toernooi op 26 november – is: Iedereen heeft gewonnen. Iedereen kan namelijk bereiken wat hij of zij wil, als je er maar in gelooft! Touzani:"Iedereen heeft het erover dat kinderen ontsporen. Maar als een kind kan ontsporen kan het ook sporen! En daar wil ik met de Touzani Foundation bij helpen!".

Show your skills

Het verhaal van Touzani past goed bij de visie van de school. Het ONC biedt leerlingen de mogelijkheid om op allerlei gebieden hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. In dit kader is de school vorig jaar begonnen met het project My Talent. Leerlingen werken hierbij toe naar een voorstelling waarvoor zij alles zelf moeten bedenken, organiseren en uitvoeren. Met zijn devies Show your skills roept ook Touzani de leerlingen op om hun talenten te tonen.

De eerste- en tweedejaars speelden hun toernooi in de gymzalen van de school. De derdejaars in sporthal De Driesprong. Tijdens het toernooi werd niet alleen gestreden om de teamprijs, maar ook om de eretitel sportiefste voetballer van het toernooi. Het ONC wil hiermee beandrukken dat niet alleen de sportieve skills, maar ook sportief gedrag van groot belang is.

DSC03200De winnaars:

In de Driesprong speelde leerjaar 3 hun toernooi. Alle units waren vertegenwoordigd: MAVO unit, Economie unit (2 keer zelfs), Techniek unit, Zorg en Welzijn unit (ook 2 teams). De medailles voor de eerste plaats gingen naar het team van unit Techniek met Iemed, Dylan, Garib, Bradley, Stijn en Matin. De sportiviteitsprijs ging naar Kevin Villar Polo, (speler bij Sparta) van de economie unit.

De jury had in het sportieve toernooi echt moeite om 1 speler voor de sportiviteitsprijs aan te wijzen, ze waren allemaal sportief!! En de skills die de leerlingen met Soufiane hadden gedaan kwamen ook in het spel naar voren.

In de gymzalen op school (ONC Clauslaan) was het toernooi voor leerjaar 1 en leerjaar 2. Leerjaar 1 was het best vertegenwoordigd met 7 teams, leerjaar 2 had 4 teams bij de inschrijvingen. In leerjaar 1 gingen de medailles naar C1a met Killian, Samir, Joris, Robinne, Joris Bakker(uit C1c) en Wesley (uit C1c). De sportiviteitsprijs ging naar Killian uit C1a.

In leerjaar 2 gingen de medailles naar C2c combinatie met Rapha, Adam, Shaheer, Carlos, Michael, Jelle en Evar. De sportiviteitsprijs ging naar Romy Kleingeld uit L2d.

20131126-6315 20131126-6308

Kijk hier naar een youtube filmpje van een optreden van Touzani:

-advertenties-

-goede doel-