Foto 2

Een selectie van twaalf karateka van Budoschool Kai Sei heeft afgelopen weekend deelgenomen aan de officiële NK -21 jaar 2013 in Apeldoorn. Ruim 500 karateka in de leeftijd van 8 t/m 20 jaar hebben gestreden om de felbegeerde nationale titels op de onderdelen kata (vorm) en kumite (sparren).

Foto 1Zaterdagmiddag en zondag stonden in het teken van kumite (wedstrijdvechten). De broers Raffi en Shafi Zamani waren van Kai Sei de enige deelnemers op zaterdag. Shafi, uitkomend in de categorie junioren jongens -55kg, verloor in de voorrondes van de latere Nederlands Kampioen. Hij plaatste zich voor de herkansing, waarin hij de strijd om de derde plaats wist te bereiken. Deze verloor hij nipt en werd uiteindelijk zeer knap vierde. In de categorie cadetten jongens -63 kg kwam Raffi in de halve finale, waarin hij met een klein verschil verloor van de latere Nederlands Kampioen. Daardoor plaatste hij zich direct voor de B-finale, die hij wist te winnen en het eerste brons voor Kai Sei behaalde.

Leraar Alex Janssen deed deze dag praktijkexamen voor een hogere scheidsrechterlicentie op de onderdelen kata en kumite en heeft dit examen met goed gevolg afgelegd.

Op zondag, dag twee van de NK, kwamen de overige tien karateka van Kai Sei op de wedstrijdvloer.

Elvin Gerritsen en Chakir Laghmich , uitkomend in de categorie jeugd jongens 8/9 jaar +33 kg, strandden allebei in de kwartfinale na gewonnen voorrondes. Helaas zat er voor beide jongens geen herkansing in. Het broertje van Chakir, Rayan Laghmich, veroverde de tweede bronzen medaille voor Kai Sei in de categorie jeugd jongens 8/9jaar -28 kg. In de categorie jeugd meisjes 8/9 jaar +33 kg bereikte Wissal el Boudakhani de halve finale, door haar wedstrijd met acht punten verschil te beslissen. De halve finale verloor ze nipt van de latere Nederlands Kampioene, waardoor zij zich direct plaatste voor de B-finale. De strijd om de bronzen medaille wist zij met acht punten verschil voor tijd te winnen, waarmee Kai Sei op drie bronzen medailles kwam. Ayman van den Bosch, uitkomend in de categorie jeugd jongens 8/9 jaar -33 kg, verloor in de voorrondes van de latere finalist. Hij kwam daardoor wel in de herkansing, waarin hij wist door te dringen tot de B-finale. Jammer genoeg kon hij deze laatste wedstrijd niet in zijn voordeel beslissen, waardoor hij vijfde werd. In de categorie jeugd meisjes 10/11 jaar +40 kg verloor de debuterende Marin Hagenaar de kwartfinale van de latere finaliste, waardoor zij in de herkansing kwam. Ze kon uiteindelijk een zevende plaats op haar naam schrijven. Glenn Leggedoor, uitkomend in de categorie jeugd jongens 10/11 jaar -39 kg, verloor in de voorrondes van de latere finalist. Hij kwam daardoor wel in de herkansing, waarin ook hij uiteindelijk zevende werd. In de categorie jeugd jongens 12/13 jaar -42 kg verloor de debuterende Shaquer Courtar in de voorrondes van de latere finalist, waardoor hij in de herkansing kwam. Uiteindelijk werd ook hij zevende.

Sarah Hagenaar, voormalig kata kampioene, debuteerde in de categorie jeugd meisjes 12/13 jaar -55 kg. Na een spannende wedstrijd die in gelijkspel eindigde, verloor zij slechts met één punt verschil op hantei (scheidsrechterbeslissing). Helaas zat er voor haar geen herkansing in. Nicky Gerritsen, uitkomend in de categorie jeugd meisjes 12/13 jaar +55 kg, was voor Kai Sei de laatste deelnemer. Door haar eerste wedstrijd met tien punten verschil te beslissen, bereikte zij de halve finale. Ook deze wedstrijd wist Nicky met overtuiging te winnen, waarmee zij in de finale kwam. In een zinderende eindstrijd verloor zij slechts met één punt verschil, een zilveren medaille dus voor Nicky.