kaisei-okt13

Een selectie van tien karateka van Budoschool Kai Sei heeft afgelopen zondag deelgenomen aan het onderdeel kumite op het 19e Open Elhatri Karate Toernooi in Eindhoven. Dit grote internationale toernooi, onder auspiciĆ«n van de Karate-do Bond Nederland, telde dit jaar wederom  ruim 400 deelnemers uit binnen- en buitenland. Het toernooi,  zoals gebruikelijk het eerste van dit seizoen voor Kai Sei, is inmiddels uitgegroeid tot een zwaar toernooi, waaraan nationale selecties deelnemen.

Op zaterdag stond het onderdeel kata (stijlvorm) op het programma. Kai Sei had deze keer helaas geen deelnemers voor dit onderdeel. Zondag stond in het teken van kumite (wedstrijdvechten). Rayan Laghmich veroverde de 3e plaats in de categorie jongens 6/7jaar 22-39 kg. Hij bereikte de halve finale, waarin hij verloor van de latere poulewinnaar. Daardoor plaatste hij zich direct voor de B-finale, die hij wist te winnen. Tegelijkertijd waren Elvin Gerritsen en de broer van Rayan, Chakir Laghmich aan de beurt in de categorie jongens 8/9 jaar 38-53 kg. Elvin verloor nipt de eerste ronde. Zijn tegenstander plaatste zich niet voor de finale, waardoor er voor Elvin helaas geen herkansing in zat. Chakir wist overtuigend de finale te bereiken. Deze zeer spannende wedstrijd won hij ook en behaalde hiermee de 1e plaats. In de categorie jongens 8/9 jaar 30-38 kg. won Ayman van den Bosch de eerste ronde op scheidsrechterbeslissing. Helaas verloor hij de kwartfinale van de latere poulewinnaar, maar kwam daardoor wel in de herkansing. Hij wist door te dringen tot de B-finale. Jammer genoeg kon hij deze laatste wedstrijd niet in zijn voordeel beslissen, waardoor hij 5e werd.

Wissal El Boudakhani, uitkomend in de categorie meisjes 8/9 jaar 34-54 kg, bereikte zeer knap de finale. Haar tegenstandster was helaas net een maatje te groot, waardoor ze een hele mooie 2e plaats haalde. In de categorie jongens 10/11 jaar 36-42 kg, een grote zware poule, kwam Glenn Leggedoor uit. Hij strandde in de eerste ronde, waarin hij verloor van de latere nummer drie. Nicky Gerritsen en Olga Milovanova waren voor Kai Sei de laatste deelnemers in de ochtend. Ze kwamen op de mat in de categorie meisjes 12/13 jaar 45-64 kg. Olga bereikte, ondanks een enkelblessure, na twee gewonnen wedstrijden de halve finale. Deze verloor zij, maar plaatste zich daardoor wel direct voor de B-finale. Ze wist zich in deze wedstrijd niet te herpakken en werd 5e. Ook Nicky bereikte de halve finale, waarin zij op scheidsrechterbeslissing verloor van de latere poulewinnaar. Hierdoor plaatste Nicky zich ook direct voor de B-finale, die zij wel wist te winnen en daarmee op het podium eindigde met een mooie 3e plaats.

In het middagprogramma kwamen de broers Raffi en Shafi Zamani uit voor Kai Sei. In de categorie jongens 14/15 jaar 49-66 kg bereikte Raffi Zamani de halve finale. Hij verloor van de latere finalist, maar plaatste zich daardoor direct voor de B-finale. Goed hersteld van de verliespartij won hij deze wedstrijd en werd 3e. Shafi Zamani, uitkomend in de categorie jongens16/17 jaar 49-66 kg, strandde in de kwartfinale. Hij verloor van de latere nummer 3, een herkansing zat er voor hem niet in.