PantersIJshockey- In een  goedgevuld Silverdome (ongeveer 400 toeschouwers) heeft de Zoetermeer Panters in de allereerste wedstrijd van het seizoen 2013-2014 nipt verloren van Nijmegen Devils. Deze pot was de eerste wedstrijd in het kader van de Nederlandse beker.

Het sterk verjongde Zoetermeer gaf de Nijmeegse Duivels prima partij en had de overwinning binnen handbereik. Helaas zorgde een man minder situatie, vlak voor het einde van de wedstrijd benut door de Devils, voor de eindstand van 6-5.

Voor het begin van de eigenlijke wedstrijd werd het in groten getale aanwezige publiek getrakteerd op een aantrekkelijke seizoenspresentatie. Voorafgegaan door uiterst jeugdige Pantertalenten werd de sterk veranderde en bovenal verjongde selectie aan het publiek gepresenteerd. De nieuwkomers in de Panterfamilie  zijn afkomstig uit de eigen jeugd, de eredivisie (Amsterdam G’s) en de eerste divisieteams van Den Haag en Dordrecht. Ook het  begeleidingsteam is totaal vernieuwd.

In de eerste periode was het duidelijk zichtbaar dat beide teams er zin in hadden, maar dat het na een langdurige zomerstop lastig was het spoor weer enigszins te vinden. De Panters wisten de weg naar het doel van de meer dan uitstekend keepende Tomislav Hrelja regelmatig te vinden maar mistten nog de scherpte om de zaak af te ronden. Dit resulteerde in het feit dat de Nijmegenaar Speijers, ietwat gelukkig, de openingstreffer wist te plaatsen tijdens het gewriemel voor het doel van Den Ridder in de 16e minuut. In de eerste periode werd de spelers weinig in de weg gelegd door de uitstekend leidende scheidsrechter Pascal Keus, zodat er weinig op de strafbank te beleven viel.

In de tweede periode zorgde nieuwkomer Tobias Kathan (ex Amsterdam G's) in de 25e minuut voor de meer dan verdiende gelijkmaker. Een wat zwakkere periode van de Panters werd door de Devils op adequate wijze afgestraft; binnen vier minuten verdwenen er drie pucks (achtereenvolgens Mater, Jonker en Schra) achter keeper William den Ridder en leek een flinke afstraffing aanstaande. De Panters herpakten zich echter snel en beten vervolgens flink van zich af. Binnen drie minuten was de achterstand weggewerkt middels goals van good old Pascal van der Velde (2x) en Marino Bakker.

De derde periode begon met flink wat straffen aan Nijmeegse zijde, hetgeen resulteerde in regelmatig powerplay voor de Panters. Tijdens één van deze overtalsituaties wist, in de 50e minuut, Wesley van den Berg voor het eerst deze wedstrijd, de Panters aan een voorsprong te helpen. Nijmegen vroeg een time out aan om te proberen het tij te keren hetgeen resulteerde in de gelijkmaker in de 56e minuut. Helaas moest Pascal van der Velde, zoals vanouds één van de grote steunpilaren bij Zoetermeer, het ijs verlaten na een iets te stevige check op Stappershoef en konden de Nijmegenaren de uiterst zenuwslopende laatste paar minuten winnend afsluiten. Op 56.54 scoorde Dennis Jonker de goal die uiteindelijk de doorslag gaf.

Op naar Eindhoven waar de Panters het op zondag 13 oktober om 17.00 moeten opnemen tegen de sterke Dolphins Kemphanen die vorig seizoen zijn gepromoveerd uit de promotiedivisie. Steun de Panters en kom kijken!