Elvin

Afgelopen weekend was de 7e Internationale Karate Cup Sittard, een kwalitatief hoogstaand toernooi, op het gebied van deelnemers, organisatie en prijzen. Inmiddels een begrip voor vele karateka's uit binnen- en buitenland. Er streden dit jaar zo’n 350 deelnemers van 40 sportscholen en nationale selecties uit België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Luxemburg en Nederland. Hierbij zaten diverse toppers met (inter)nationale titels op hun naam. De wedstrijden stonden onder leiding van internationaal erkende scheidsrechters uit Nederland, België en Duitsland.

Elvin Gerritsen van Budoschool Kai Sei kwam uit in de categorie jongens 7/8/9 jaar +31 kilo. Hij wist overtuigend de finale te bereiken. Na de eerste ronde te hebben gewonnen, kwam Elvin in de kwartfinale. Dit was een spannende wedstrijd, de stand bij het eindsignaal was gelijk. Hij won door een unanieme scheidsrechterbeslissing, waardoor hij in de halve finale stond. Deze wedstrijd wist hij zeer ruim te winnen en een plek in de finale was hiermee een feit. De Sittard Cup staat erom bekend dat de finales op de centrale mat in de spotlights plaatsvinden en dat de vechters met hun coaches opkomen in rook tussen vuurpotten door, begeleid door opzwepende muziek…extra spannend dus. Ook in de finale liet Elvin zich van zijn beste kant zien, maar kon net niet voorkomen dat hij deze wedstrijd verloor met slechts één punt.