wvz dames 6 okt

Aanvoerster Nicoline Kuiper in actie voor winnend SG WZC. (Foto: Olaf Otten)

Door een herindeling is de equipe van 4e jaars trainer/ coach Ton Kloosterman dit seizoen ingedeeld in de landelijke 2e klasse A en speelt nu meer in het Westen van het land. Katwijk is de enige ploeg die SG WZC nog kent van vorig seizoen. Toen waren de punten telkens voor de thuisspelende ploeg. Ook bij deze editie bleven de punten in Zoetermeer, maar dat ging niet vanzelf.

Halverwege stond er een comfortabele 3-0 voorsprong op het bord. De Startgemeenschap WVZ/ ZVZ Combinatie kreeg na het wisselen van speelhelft te maken met een nog strakkere pressing van de bezoekers en kwam moeizaam onder die druk vandaan. Vele WZC-schoten raakten lat of paal. Katwijk wist wel een aantal keer het net te vinden waardoor de spanning na de 3e periode met een tussenstand van 4-3 helemaal terug was. Het laatste kwart werd een ware apotheose. Beide ploegen haalde alles uit de kast om een winst te forceren. Lang bleef het 4-4. Na een time-out om de verkregen manmeer situatie door te nemen, knalde de met cap nummer 2 spelende Zoetermeerse Marloes Knol op 1:15 voor het einde de 5-4 tegen de touwen. Het bleef voor het enthousiaste publiek nog billen knijpen. Op 44 seconden voor het verstrijken van de speeltijd kwam er volledig uit het niets een strafworp uit de lucht vallen. Een buitenkans voor de bezoekers om de stand gelijk te trekken. Vol verbazing en emotie uitte coach Kloosterman zijn ongeloof wat resulteerde in een rode kaart. Vanaf de tribune zag de fanatieke coach de strafworp gekeerd worden door zijn sluitpost Kim den Hollander. In de resterende tijd werd niet meer gescoord waardoor de 3 punten in Zoetermeer bleven.

Kloosterman na afloop: ”Het ging niet vanzelf vanavond. We kwamen door goed spel op een verdiende 3-0 voorsprong en hadden het volledig aan ons eigen spel te danken dat we niet verder uitliepen. Waar ik me wel aan stoorde was dat naar mijn beleving de spelregels niet gehandhaafd werden. Hierdoor beïnvloedden de scheidsrechters de wedstrijd. Ik snap best dat, zeker nu het de Week van de scheidsrechter is, wij als team en ik als coach er ook aan bijdragen dat scheidsrechters fluitend langs de badrand staan, maar wij verwachten wel dat ze doen waarvoor ze in eerste instantie gekomen zijn. Zoals het vanavond ging, zette dit duo zichzelf in de spotlight en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Overigens maak ik graag een compliment aan de ploeg hoe zij zijn omgegaan met teleurstellingen en de wijze waarop zij het hoofd koel hielden”.

Komende zaterdag gaat SG WZC op bezoek bij Widex GZC/Donk in Gouda. De wedstrijd begint om 17:25 uur.

SG WZC - Z&PC Katwijk: 5-4

Periodestanden: 2-0, 1-0, 1-3, 1-1

Doelpunten SG WZC: Marloes Knol 4, Nikkie van Veen 1

 

-advertenties-

-goede doel-