schaakspel-groot2Op zaterdag 18 oktober organiseert de Zoetermeerse schaakvereniging Promotie in het wooncentrum Gondelkade (Gondelkade 33, Zoetermeer) voor de 11e maal het Open Snelschaaktoernooi. De winnaar krijgt de Breugembokaal, die verdedigd wordt door schaakgrootmeester Erik van den Doel. Het Promotie-toernooi is tegelijk het persoonlijk snelschaakkampioenschap van de Haagse schaakbond (HSB) èn de Leidse Schaakbond (LSB). De hoogst eindigende schaker, die bij een vereniging van de Haagse c.q. Leidse schaakbond speelt, wordt snelschaakkampioen van de betreffende bond. Het toernooi wordt gesponsord door Ready 4 You (uitzendbureau voor tankstationpersoneel) en Floravontuur Promotie Zoetermeer.

Schakers van elke sterkte kunnen meedoen: er zijn twee groepen, die naar sterkte worden ingedeeld. Deelname aan hoogste (A-)groep staat open voor spelers met een rating boven 1700. De B-groep is voor schakers met een rating onder 1750. Schakers met een rating tussen 1700 en 1750 kunnen kiezen voor de A-groep of de B-groep.

Het toernooi begint om 10.30 uur. Er zullen 11 ronden worden gespeeld met steeds twee partijen (één met wit en één met zwart) met een bedenktijd van 5 minuten per persoon per partij. Einde van het toernooi is rond 17.00 uur.

Aanmelding bij voorkeur per e-mail bij Jan Blankespoor (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) onder vermelding van rating en vereniging (of huisschaker) of telefonisch (079 3212164). Het inschrijfgeld ad €7,50 (jeugdschakers tot 18 jaar betalen €5,-) kan bij aanvang van het toernooi worden voldaan.

Verdere informatie (met o.a. de lijst van aangemelde deelnemers) is te vinden op de website van Promotie : www.svpromotie.nl

-advertenties-

-goede doel-