sgwzc 13okt

Svetlana Wolters in actie voor SG WZC (Foto: Raymond Schuling)

Zaterdag 11 oktober stond er een uitwedstrijd in Gouda tegen Widex GZC/Donk 3 op het programma. Voor de Zoetermeerse waterpolodames van SG WZC een onbekende tegenstander. Na een 0-1 voorsprong uit een overtalsituatie bleek er geen vuiltje aan de lucht. Het wedstrijdplan kon aangehouden worden. Aan de kant van de thuisploeg regende het uitsluitingen. SG WZC liet het na om deze buitenkansen te verzilveren. De Zoetermeerse equipe had moeite om doelgericht af te ronden. Schoten misten de juiste richting en die paar ballen onder de lat en binnen de paal werden door de Goudse keepster gekeerd. Verdedigend zat het aan Zoetermeerse zijde wel goed. Halverwege stond het pas 3-2 en er waren genoeg kansen om de stand om te buigen in een Zoetermeerse voorsprong.

Na het wisselen van speelhelft kreeg WZC zelf ook meer uitsluitingen tegen en uiteindelijk werden er 12 zware straffen voor GZC/Donk en 11 voor WZC uitgedeeld. Het hele derde kwart werd niet gescoord waardoor WZC de laatste periode opportunistischer moest gaan spelen om doelpunten te scoren en zo op zoek te gaan naar de gelijkmaker. GZC/Donk kon hier gebruik van maken en liep uit naar 5-2. De derde treffer van WZC kwam te laat om het nog spannend te maken waardoor er voor de ploeg van coach Ton Kloosterman een eerste verlies viel te noteren.

"Een zure nederlaag,” vond hij. ”Er werd hard gestreden en kansen waren er vanavond voornamelijk uit de manmeer situaties. Als we er daar een paar van inschieten, win je ook deze wedstrijd. Het lukte niet,” verzuchtte hij. ”Na twee goede competitiewedstrijden moeten we even pas op de plaats maken. Komende 2 weekenden zijn er voor ons geen wedstrijden en kunnen we deze wedstrijd evalueren en werken aan verbetering om tegen het sterke UZSC beter voor de dag te komen.”

1 November komen de Zoetermeerse waterpolodames weer in actie. In het eigen zwembad De Veur is om 19:15 uur het Utrechtse UZSC de opponent.

Widex GZC/Donk - SG WZC 6-3

Periodestanden: 2-2, 1-0, 0-0, 3-1

Doelpunten SG WZC: Nikkie van Veen 2x, Svetlana Wolters

Volg SG WZC op Facebook en kijk op deze pagina voor een fotoverslag van Olaf Otten.

-advertenties-

-goede doel-